MAGIJA PRAZNIČNIH MEDENJAKA Evo kako da napravite omiljeni klasik među biskvitima i obradujete najmilije RECEPT

12:50

07.12.2023

Podeli vest:

Pixabay
Medenjaci

Praznici su vreme kada se porodice okupljaju, domovi zrače toplinom, a mirisi ukusnih poslastica šire se kroz kuće. Među slatkim čarima prazničnog perioda medenjaci su, bez sumnje, jedan od omiljenih klasika.

Ovi slatkiši ne samo da su ukusni, već predstavljaju i pravu umetnost ukrašavanja koja osvaja srca svih generacija. U nastavku otkrijte recept za pripremu prazničnih medenjaka koji će razveseliti vaše najmilije.

Recept za praznične medenjake

Sastojci:

3 šolje brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
1 kašičica mlevenog đumbira
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice mlevenog karanfilića
1/2 kašičice muskatnog oraščića
3/4 šolje putera, omekšalog
3/4 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje meda
1 veliko jaje

Uputstvo:

U velikoj posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, đumbir, cimet, karanfilić i muskatni oraščić. Dobro promešajte ove suve sastojke.

U drugoj posudi mikserom umutite omekšali puter, smeđi šećer, med i jaje dok smesa ne postane glatka.

Dodajte suve sastojke mokrima i promešajte dok ne dobijete jednolično testo.

Testo oblikujte u loptu, uvijte u providnu foliju i stavite u frižider na najmanje jedan sat (ili preko noći).

Prethodno ugrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa.

Na pobrašnjenoj površini, razvijte testo debljine oko 6 mm. Upotrebom kalupa ili noža oblikujte medenjake po želji.

Pecite medenjake u prethodno ugrejanoj rerni 8-10 minuta ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe.

Ohladite medenjake pre nego što počnete sa ukrašavanjem.

Ukrašavanje:

Za kraljevski dodir prazničnim medenjacima, pripremite royal icing ili šećernu glazuru u bojama po želji. Napunite špriceve sa različitim vrhovima kako biste dodali detalje i lični pečat svakom medenjaku. Dodajte šljokice, jestive perle i šarene šećerne ukrase za još veći vizuelni efekat.

Pazite, jer ovakvi medenjaci nisu samo slatki zalogaj – oni su i umetničko delo koje će oduševiti vaše goste i učiniti prazničnu atmosferu još posebnijom.

(Pančevac)

ČUDESNO PROSO: Pomaže rad creva, ublažava kožne probleme i alergije

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.