VUČIĆ: Prosečna plata u Srbiji do 2027. biće veća od 1.400 evra

18:43

11.12.2023

Podeli vest:

printscreen/YT/Novosti

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas, na predizbornom skupu naprednjaka u Prokuplju, da će prosečna plata u Srbiji do 2027. godine biti veća od 1.400 evra, a u Topličkom okrugu preko 1.000 evra.

“Kada sam postao ministar odbrane i potpredsednik vlade, prvi dani tog ne uvek lakog posla obeležile su tragedije koje su pogodile dve porodice u Toplici. I tada sam video šta je junačka Toplica. Stradali su naši momci koji su bili angažovani na razminiranju terena, na Kopaoniku. I obilazeći porodice nisam znao šta da kažem suprugama koje su izgubile svoje muževe, majkama koje su izgubile svoju decu, a Toplica je nekako uvek bila prva na braniku otadžbine”, rekao je Vučić.

Istakao je da nema kraja u našoj zemlji da je tako zdušno i tako punog srca uvek bio uz svoju Srbiju i uvek spreman da se žrtvuje, a da pritom nije manje dobio od svoje Srbije.

“Hvala vam Topličani na tome što ste se uvek nesebično žrtvovali za svoju otadžbinu, jer ste bolje od svih nas znali da rezervnu otadžbinu nemamo”, poručio je Vučić.

Predsednik je rekao da će Zdravstveni centar od 35.000 kvadrata imati najlepšu bolnicu, koja će biti modernije opremljena čak i od kliničkih centara u Nišu i Beogradu u kojoj će za nekoliko meseci Prokupčani moći da leče svoje roditelje i svoju decu.

Vučić je rekao da je plata sada veća za više od 100 odsto u Toplici nego 2012. godine, ali da je to realno manje zbog kumulativne inflacije 35 i 40 odsto.

“Tako da to nije ni blizu dovoljno. Zato vam obećavam da će do 2027. godine u celoj Srbiji prosečna plata biti preko 1.400 evra, a u Prokuplju preko 1.000 evra, prosečna plata i u celoj Toplici za samo tri do četiri godine. Zato obećavam penzionerima, koji su najveći teret reformi izneli na svojim leđima, da će prosečna penzija u Srbiji biti 650 evra, a ne samo 390 evra koliko će biti u januaru”, rekao je Vučić.

Podsetio je da će od januara plate biti veće za još 10 odsto, a penzije za 14,8 odsto.

Vučić je rekao da je važno da zemlja nastavi sa rastom i istakao da će taj kraj dobiti autoput u punom profilu od Niša do Merdara.

Dodao je da će na teritoriji Prokuplja biti obnovljene i dve osnovne škole.

(Pančevac/Indeksonline.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.