PANČEVCI, POGLEDAJTE FILM ZA ISTORIJU

"Poslednja stanica Varoš" pruža fascinantan uvid u celokupan proces postavljanja jedinstvene železničke muzejske kompozicije na platou stare železničke stanice.

13:25

16.12.2023

Podeli vest:

Pančevac/YT

Dokumentarni film „Poslednja stanica Varoš“ od danas je ekskluzivno dostupan čitaocima Pančevca.

Ovaj video pruža fascinantan uvid u celokupan proces postavljanja jedinstvene železničke muzejske kompozicije na platou stare železničke stanice, čiji je cilj očuvanje sećanja na vreme kada je železnica bila ključni faktor u privrednom i društvenom razvoju Pančeva.

Grad već radi na uređenju okoline stare stanice, stvarajući estetski prijatan ambijent sa novim stazama i zelenilom. Takođe, najavljeno je uređenje fasade same zgrade. Nakon toga, planira se postavljanje novog dečijeg igrališta i pratećeg mobilijara, pružajući dodatne pogodnosti za sugrađane, posebno za najmlađe.

Da podsetimo, ljubitelji železnice zajedno sa Gradom Pančevom i nadležnim institucijama kulture pokrenuli su inicijativu da se na platou stare železničke stanice postavi jedinstvena železnička muzejska kompozicija koja će na lep i originalan način čuvati uspomenu na vreme kada je železnica saobraćala i zajedno sa rečnim saobraćajem bila pokretač i zamajac celokupnog privrednog i društvenog razvoja i života našeg grada.

Spremite se da se zaronite u priču koja oživljava prošlost i donosi vam ekskluzivne detalje o ovom jedinstvenom projektu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.