Vitman: Jedinstvena železnička kompozicija na obali Tamiša

18:54

09.12.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/maja.vitman

Ljubitelji železnice zajedno sa Gradom Pančevom i nadležnim institucijama kulture pokrenuli su inicijativu da se na platou stare železničke stanice postavi jedinstvena železnička muzejska kompozicija koja će na lep i originalan način čuvati uspomenu na vreme kada je železnica saobraćala i zajedno sa rečnim saobraćajem bila pokretač i zamajac celokupnog privrednog i društvenog razvoja i života našeg grada.

– Ovo je ujedno i uspomena na staru industrijsku zonu Pančeva koja se nalazila uz obalu Tamiša. Kompozicija koja se postavlja na plato stare železničke stanice sa tamiške strane, sačinjavaće parnu lokomotivu (vlasništvo Železničkog muzeja) i tri vagona koji su spomenici tehničke kulture i koji su pod zaštitom muzeja nauke i tehnike – napisala je na svom Instagram profilu Maja Vitman, gradska menadžerka.

Ovo će biti jedinstvena železnička kompozicija ne samo u Srbiji, već i u regionu, i zajedno sa zgradom stare železničke stanice činiće lepu ambijentalnu celinu. Zgrada stare stanice je takođe proglašena za spomenik kulture, a uskoro se očekuje i uređenje njene fasade.

– Grad je već uredio nove staze i uredio zelenilo oko same zgrade, tako da sada ovaj deo potamišja dobija novi izgled kako smo i obećali – kaže Vitman.

Nakon ovoga uslediće postavljanje novog dečijeg igrališta kao i pratećeg mobilijara što će za naše sugrađane, naročito za mališane, biti dodatni benefit, najavila je gradska menadžerka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Vitman (@maja.vitman)

 

Grad Pančevo

MAJA VITMAN: Nismo stali, asfaltirano više od 90km puta

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.