VUČEVIĆ SA BOCAN – HARČENKOM: Razgovarali o aktuelnoj situaciji na KiM i o saradnji u oblasti odbrane

15:16

24.01.2024

Podeli vest:

Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini, o bilateralnoj saradnji dve zemlje, kao i o saradnju u oblasti odbrane.

Ministar Vučević izrazio je zahvalnost na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

On je, takođe, istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Republike Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane je informisao ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu, konstatujući neophodnost primene međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

MARICA SUTRA SA VUČIĆEM O AKUŠERSKOM NASILJU: Ispričaćemo SVE predsedniku IDEMO DO KRAJA

(Pančevac/Ministarstvo odbrane)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.