POČELE PRIPREME MATURANATA ŠKOLE „PAJA MARGANOVIĆ“ ZA PRIJEMNI ISPIT

18:17

01.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Maturanti  Ekonomske škole „Paja Marganović“ uveliko se pripremaju za upis na željene fakultete. Profesori ove obrazovne ustanove organizovali su, kao i svake godine, pripremnu nastavu za one učenike koji smatraju da im je pomoć potrebna.

Učenici treće i četvrte godine Ekonomske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva  spremaju se za prijemne ispite za fakultete koje žele da upišu. Većina njih planira da nastavi da se bavi ekonomijom, ali tu su i koje žela da upišu prava, matematiku, ali i učiteljski fakultet.

Učenici koji žele da polažu matematiku imaju mogućnost za dodatnim časovima u školi, istakla je Sandra Popovski, profesorka matematike u ovoj školi.

„Dogovorili smo se od drugog polugodišta da imamo svake nedelje časove, pripremu, a i ovako na redovnim časovima vežbamo pripremu“, rekla je Popovski.

Prema rečima Branke Marković, profesorke turističke grupe predmeta, škola svake godine đacima organizuje pripremnu nastavu, što je po planu i programu.

„Što se tiče fakulteta uvek ko želi od dece da upiše fakultet za koji postoji mogućnost da će polagati agencijsko ili geografiju, uvek im održimo pripremne časove“, rekla je Marković.

Ekonomska škola ima sedam smerova i kako ističe direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Popovski, njihovi maturanti se već polako pripremaju za dalje školovanje.

„Pravimo razna takmičenja iz ekonomskih i ugostiteljskih predmeta, na predloge profesora i dece pravimo razna druženja koja odgovaraju deci i njihovom daljem školovanju“, rekao je Popovski.

Ekonomska škola „Paja Marganović“ važi za jednu od jačih srednjih škola na teritoriji grada Pančeva. Iz ove obrazovne ustanove poručuju da će se potruditi da svako dete koje upiše njihovu školu, pre svega, izađe sa više znanja i sposobnosti za dalji život.

(Pančevac/RTV Pančevo)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.