STARČEVO IZABRAN NAJLEPŠI SLAVSKI KOLAČ

Na takmičenju u Starčevu je učestvovalo petnaest udruženja i pojedinaca u različitim kategorijama. Najbolji učesnici dobili su nagrade i pehare.

07:29

12.02.2024

Podeli vest:

Pančevac/M.N.

Udruženje žena “Neolit“ i Mesna zajednica Starčevo organizovali su danas manifestaciju “Izbor za najlepši slavski kolač“ u Domu kulture „29. novembar“ u Starčevu.

Tim povodom okupilo se mnogo udruženja koja su, pored šarenih i ukusnih kolača, donela i raznovrsne slane i slatke poslastice, raznovrsne rukotvorine kao i dobro raspoloženje.

Pančevac/M.N.Pančevac/M.N.

Petnaest udruženja iz Pančeva i okoline, kao i iz drugih delova Srbije, učestvovalo je u takmičarskom delu programa, dok je kulturno-umetnički segment bio obogaćen raznovrsnim sadržajem. Marija Jević, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu, svečano je otvorila manifestaciju.

„Danas imamo priliku da u Starčevu vidimo mnogo lepih slavskih kolača, koji su ujedno i deo naše tradicije. Odvajkada su se domaćice trudile da kolač koji one ispeku i umese bude najlepši i najukusniji, a danas na ovoj manifestaciji imaju priliku da svoje umeće i prikažu, umeće koje je i umeće negovanja tradicije“, rekla je Jević prilikom otvaranja manifestacije.

Prema rečima Ljiljane Zarić, predsednice Udruženja „Neolit“, ove godine primećuje se izuzetno veliko interesovanje.

„Mnogo je izlagača i posetilaca, to je od velikog značaja za naše selo. Ove godine su tu i gosti iz Petrovca na Mlavi kao i Udruženje raseljenih lica sa Kosova iz Smedereva. U takmičenju ove godine učestvuje petnaest udruženja i pojedinaca u različitim kategorijama. Žiri koji će ocenjivati radove predvodiće svešteno lice. Za najbolje učesnike pripremljene su vredne nagrade“, rekla je Zarić.

 

U kategoriji „Najlepši štand na manifestaciji“ prvo mesto odnelo je udruženje „Ovča – Etno Art“ iz Ovče, drugo mesto Udruženje „Bonaz Šandor“ iz Ivanova a treće mesto Udruženje žena „Omoljčanke“ iz Omoljice.

U kategoriji „Najlepši slavski kolač“ prvo mesto odnelo je Udruženje raseljenih lica sa Kosova iz Smedereva, drugo mesto odnelo je Udruženje „Vešte ruke“ iz Pančeva a treće mesto pripalo je Goci Manitašević, članici Etno kutka iz Kačareva.

Na manifestaciji „Najbolji slavski kolač“ priređen je i bogat kulturno-umetnički program.

(Pančevac)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.