ŽELEZNIČAR U SUBOTU PROTIV TSC Mijailović: Ovo je istorijska utakmica za nas

09:25

23.02.2024

Podeli vest:

FK Železničar

Fudbaleri Železničara u subotu dočekuju TSC, jedan od najboljih srpskih klubova. Trener Železničara  Nenad Mijailović za protivnika ima samo reči hvale i kaže da u im u goste  dolazi  TSC koji se takmičio u Evropi i koji je  dugo godina u samom vrhu srpskog fudbala, ocenivši da je ovo po njemu „najbitnija utakmica za Železničar u poslednjih nekoliko godina“.

„Slobodno mogu da kažem i ključna, istorijska utakmica za nas. Biće nam izuzetno teško, iz TSC-a su najavili da je u Pančevu pobediti Sizifov posao, što znači da gosti dolaze sa najvišim ambicijama. I pored svega toga, siguran sam da su moji igrači spremni da „iskrvare“ na terenu, da ostave dušu kako bi osvojili tri boda. Verujem u njih, mnogo radimo, ali i pričamo o svemu što nas očekuje. Ovo je sjajna grupa. Igrači pokazuju karakter i ljudske kvalitete, ne plašim se da sa njima idem u najteži fudbalski boj. Daćemo sve od sebe da iz duela sa TSC-om izađemo kao pobednici“, kaže trener Mijailović.

On podseća da će njegova ekipa biti oslabljena pred pomenuti duel sa TSC-om, jer je neće igrati kapiten Aleksandar Đorđević, koji je isključen na meču sa Čukaričkim, ali kako kaže trener dizelke, mora se dalje.

– Iza nas je jako teška utakmica na Banovom brdu i svi se slažemo da smo zaslužili mnogo više u duelu protiv Čukaričkog. Ipak, svakako nismo zaslužili ni crveni karton koji je pokazan našem igraču u ranoj fazi meča. Svi stručni konsultanti posle utakmice složili su se da to nije bio start za crveni karton. Ipak, moramo dalje. Železničar se na bavi suđenjem i ne komentariše odluke arbitara, ali jasno je da se nalazimo u jakoj teškoj sutuaciji, naročito posle mnogih saopštenja koja se pojavljuju u medijima – istakao je Nenad Mijailović, trener Železničara.

FK Železničar trenutno je na  15. mestu na tabeli.

– Nas verovatno vide kao idealnog protivnika za ispadanje iz elite, ali se nećemo predati, već nastavljamo svoju borbu. Gledamo u naše dvorište, hoćemo da igramo dobar, takmičarski fudbal i da se nadigravamo sa svima. Svaka utakmica je teška za sebe i biće kao finale, a uvek je prva naredna i najteža.

Trener dizelaša veruje u u svoj tim i da će uspeti  iako će im nedostajati Đorđević.

– Naš rad se zasniva na kolektivu. Znam da mnogi misle, da ćemo posle ove dve utakmice u kojima smo prikazali dobru igru, a nismo osvojili ništa, sada krenuti nizbrdo. Ali tako oni misle. Mi smo grupa koja dobro reaguje na teške situacije. Moji igrači su kadri da pored dobre igre i lepog utiska osvajaju i bodove – istakao je Mijailović.

 

Stefan Hajdin, jedan od najboljih igrača Železničara  kaže da im dolazi  TSC, ozbiljan klub koji je uz rame sa Crvenom zvezdom i Partizanom i poziva navijače da dizelki bude 12. igrač.

„Bili su drugi u prvenstvu, igrali protiv Vest Hema, Olimpijakosa. Dugo godina su zajedno, a u svakom prelaznom roku dovedu po neko zvučno ime. Trener Žarko Lazetić je tamo godinama, imaju svoj sistem, lako se kapiraju. Biće nam jako teško, ali verujem u uspeh. Pozivam i navijače da nam budu 12. igrač. Nama na terenu njihova podrška mnogo znači – zaključio je Hajdin.

On je podsetio da su u prethodnom meču delovali kao ozbiljan tim i imali svežine. „Odlično smo odigrali, iako smo od 22. minuta imali igrača manje na terenu. Ostali smo bez bodova na kraju, ali svi u svlačionici delimo isto mišljenje da ovaj Železničar ima šta da pokaže“, istakao je Hajdin.

(Pančevac)

ZELENILO ZASADILO 1.200 STABALA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.