ŽENE IZ KOVAČICE I CREPAJE NA SAJMU TURIZMA: Imamo šta da ponudimo gostima

10:16

28.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Udruženja žena  iz Kovačice i Crepaje našla su se na ovogodišnjem Sajmu turizma koji je nedavno održan u Beogradu. Kompleks Mihajla Pupina,  Galerija naivne umetnosti, čuveni crepajačkih rezanaci i mađarski  kolač fontoš, samo su neki od razloga zašto treba posetiti Opštinu Kovačica i zasta je i bilo najveće intersovanje na njihovim štandovima.

Na nedavno završenom 45. sajmu turizma u Beogradu, bio je  preko 4oo izlagača, iz čak 27 zemalja. To je bila prilika da pored turističke ponude, svako pokaže predstavi menifestacije koje karakterišu njihov  kraj,  čime se mogu pohvaliti posebno Vojvođani, jer se u Vojvodini prepliće mnogo kultura i naroda. Ekipa RTV Pančevo obišla je mnoge štandove, među kojima je i štand Turističke organizacije Kovačica  koji imaju čime da se pohvale.

„Tu  je kompleks Mihajla Pupina, Galerija naivne umetnosti , čika Dušan medan velika priznanja za med. Tu su jezera, restorani da svrate i uživaju u ukusima mnogih kuhinja. Našim turistima  je mnogo intersantno kao što je fontoš iz Debeljače“, rekla je Dragana Latovljev,  predsednica Turističke organizacije Kovačica.

Udruženje žena iz Crepaje postoji godinu dana, kažu da svoje rukotvorine i ono što umese a novcem koji zarade pomažu  samohranu majku iz Crepaje. Na sajmu je najveće interesovanje bilo za čuvene crepajačke rezance.

„Moje dame su uzele da rade rezance, ovde je pre svega ručni rad. Mi želimo da sačuvamo tradiciju i to jednostavno funkcioniše, to su starinski recepti“, rekla je Ružica Grubanov, predsednica udruženja “Vredne ruke Crepaje“.

 

 

Zahvaljući sajmu turizma pored dalekih destinacija, I ponuda za putovanja, promocija naših banja, seoskog tirizma  bogate kulturne baštine od velikog je značaja jer na taj način ljudi saznaju kakvim sve prirodnim , kulturnim lepotama I blagodetima raspolaže naša zemlja.

(Pančevac/TV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.