EVO GDE ZA DAN ŽENA Koncert „Nostalgično putovanje“ poznatog glumca i muzičara Frana Lasića 8. marta u Kulturnom centru

11:55

28.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

U petak, 8. marta, na Međunarodni dan žena u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Pančeva biće održan koncert „Nostalgično putovanje“ poznatog jugoslovenskog glumca i muzičara Frana Lasića.

Prema rečima Frana Lasića, koncert počinje hitovima iz šezdesetih godina a završava hitovima iz sadašnjeg vremena. Tokom koncerta publika će osetiti šta je pravi vremeplov, putovaće kroz vreme i vratiti se u neke prošle lepe i bezbrižne dane, uz muziku tog vremena.

Frano Lasić je jugoslovenski i hrvatski glumac i pevač iz Dubrovnika. Svoj prvi film „Okupacija u 26 slika“ Lordana Zafranovića snima 1978. Godine, 1983. odlazi u Ameriku gde je proveo sedam godina i gde je završio produkciju i glumu. Nakon Amerike kraće vreme je živeo u Engleskoj i u Beču. Do danas je igrao u preko 55 filmova sa područja Jugoslavije. Najzapaženiju ulogu ostvario je u filmu „Slučaj Harms“ Slobodana Pešića (1987.) i u „Kiklopu“ režisera Antuna Vrdoljaka iz 1982. koji je rađen po romanu Ranka Marinkovića.

Frano LasićPrivatna arhiva

Zabeležio je uloge u serijama ”Dnevnik velikog Perice”, ”Aleksandar od Jugoslavije”, ”Ubice mog oca”. Početkom 2000ih, igrao je u telenovelama „Villa Maria“, „Obični ljudi“ i „Dolina sunca“, kao i po ulozi Marinka Ružića u sapunici „Zabranjena ljubav“. Takođe, igrao je i u vrlo popularnim serijama, kao što su ”Selo gori a baba se češlja”, ”Budva na pjenu od mora”, ”Bitange i princeze”, ”Beležnica profesora Miškovića”.
Ostvario je i zapaženu muzičku karijeru. Godine 1983.g. nastupa na Splitskom festivalu zabavne glazbe sa pesmom Đela Jusića „Zagrljeni“ koja je postala veliki hit. Takođe njegova pesma „Volim te budalo mala“ bila je pobednica Zagrebfesta, a objavljuje i LP Frano Lasić gde se pored ovih hitova nalazi i hit „Dobro jutro“.

Karte za ovaj nesvakidašnji koncert mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 1300 dinara.

(Pančevac)

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Monodrama „Čovečice“ 28. februara na Sceni

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Koncert Anete Ilić i Vladimira Gligorića 22. februara na Sceni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.