KULTURNI CENTAR PANČEVA: Monodrama „Čovečice“ 28. februara na Sceni

16:27

22.02.2024

Podeli vest:

Pančevac

Monodrama „Čovečice“ u izvođenju BELEF Teatra „Vuk“, a po romanu Ljiljane Bralović, biće izvedena 28. februara na sceni Kulturnog centra Pančeva sa početkom u 19.30 sati.

Predstava „Čovečice“, u režiji Jasmine Večanski, se u formi monodrame bavi pitanjem kulture sećanja i individualnog pamćenja uloge žene u zajednici tokom ratova u prvoj polovini 20.veka. Usmeren na narativ  porodičnog sećanja ženskog rodoslova porodice Milošević sa Javora, predstava „Čovečice“  ukazuje na aktuelnu društvenu problematiku toga vremena kroz pitanje narodne, istorijske i političke egzistencije prožimajući  priču o herojskom opstanku, samoodržanju i solidarnosti iz ugla položaja žena.

Promo

U skoro 50 godina koliko priča o „Čovečicama“ traje provejavaju dva narativa, narativ žene koje čeka i narativ ženske solidarnosti i uzajamne povezanosti u nevolji i zato naše glavne junakinje, heroine, žene koje su sahranile i decu, i muževe i sinove pronalaze razlog da nastave da žive i upravo iz te zajednice crpe snagu  za dalje borbe.

Cena karte za ovu predstavu je 800 dinara.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.