VELIKA HAJKA NA VUKA Više od 100 lovaca u selu Katići u lovu na opasne predatore! Prave ogromne štete i šire strah

13:59

28.02.2024

Podeli vest:

RINA

Ivanjica – Opasni predatori vrebaju iz ivanjičkih šuma, stoga su lovci iz Lovačkog udruženja „Čemernica” iz tradicionalno organizovali je veliku hajku na vuka u selu Katići. Hajka je organizovana jer je čopor, koji prema procenama lovaca, čine četiri jedinke u poslednjih skoro godinu dana napravio veliku štetu u ivanjičkim selima ispod planine Mučanj.

– Štete su najveće na sitnim preživarima, zatim u gajenim vrstama divljači u lovištu kao i na lovačkim psima. Oni su u poslednjih godinu dana u lovištu na Čemernici uništili oko tridesetak lovačkih pasa, tako da nakon toga nije ni bilo mogućnosti za lov na Čemernici kada je u pitanju krupni lov”, rekao je za RINU Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem.

Današnji lov organizovalo je lovačko udruženje „Čemernica” iz Ivanjice u saradnji sa Lovačkim udruženjem „Kozomor” iz Nove Varoši čije je mesto okupljanja selo Štitkovo. Ukupno je preko stotinu lovaca uzelo učešće u današnjoj hajci.

– S obzirom na to da su ti vukovi i dalje na ovom prostoru i na to da je veliki broj lovaca danas krenuo u lov očekujemo da barem još jedna jedinka bude odstreljena. Imamo dovoljan broj lovaca da bi mogli čitav prostor na kome se kreću da opkolimo i zatvorimo”, zaključio je Tripković.

Inače, na pomenuti čopor već je organizovana hajka, na samom kraju prošle sedmice, tačnije 25. februara. Tom prilikom jedna jedinka je odstreljena dok su lovci jednu bezuspešno gonili ali je uspela da pobegne.

 

(Pančevac/RINA)

LOVCI SMANJILI BROJ PREDATORA: U jedanaestoj dolovačkoj Hajci odstreljeno sedam lisica i tri šakala FOTO

LOVCI NA NOGAMA, DIVLJI PREDATORI PRETE MEŠTANIMA: Ekspanzija šakala u šumama Zlatibora!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.