DOM KULTURE 25. MAJ DOLOVO: U toku izložba „SELFI – AUTOPORTRET 21. VEKA“, traje do 6. aprila

11:59

10.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/Facebook

U Galeriji „Vasica“, Doma kulture „25. maj“ Dolovo otvorena je izložba pod nazivom „SELFI – AUTOPORTRET 21. VEKA“. Izložba je otvorena do 6. aprila 2024. godine.

Izložba SELFI – AUTOPORTET 21. VEKA delo je kustosa Narodnog muzeja u Pančevu Dimitrija Jovanova, istoričara umetnosti i Svetlane Mesicki, etnologa/antropologa.

Dimitrije i Svetlana su iz pozicije istoričara umetnosti i antropologa sagledali fenomen autoportreta, od ekskluzivnog umetničkog kroz istorijske epohe, do danas popularnog SELFIJA, koji je dostupan svima putem savremenih tehnologija. U sklopu otvaranja izložbe, upriličeno je pesničko veče, a izložba je otvorena čitanjem dve pesme pod nazivom SELFI, mlade pesnikinje Teodore Radonjin.

SELFI (2017)

Jao Bože, šta nas strefi, Svi slikaju samo selfi. Puće usne pogled dižu, ijezikom usta ližu. Pored toliko prirodnih lepota, Slikaju sebe, kakva gre’ota. I niko nema nameru, Da isključi prednju kameru. Sebe slika šuša svaka, Selfira se čak i baka. I sa štapom i iz ruke, Umesto da slikaju unuke. Jao Bože, šta nas strefi, Postali smo narod selfi.

 

 

SELFI (2017)

Mnogo voli da se slika jedan mali dečak Mika. Kada uzme telefon od brata, krišom ode i slika se iza vrata. Mika ima drugaricu što se selfira, i time njega jako nervira. A onda nastaje borba teška, čiji će selfi lepše da se smeška. Često krene da plače od muke, jer ga od selfija zabole ruke. Rešio je selfi štap da nabavi, i da se tako još bolje zabavi. Potražio je od mame za slikanje pomagalo, dobio preko leđa, jao što je zapomagao. Mama je pozajmila štap od bake, i tu prekinula Mikine selfi priče svake. Teodora Radonjin

(Pančevac)

SUSRET POETA U DOLOVU “Dolovo je poezija” najava književne kolonije krajem aprila

DOLOVO NA METI FILMADŽIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.