Primio MITO od osuđenika! Uhapšen službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija!

20:30

16.03.2024

Podeli vest:

RINA

Službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankcija E.P. (54) iz Leskovca je uhapšen zbog primanja mita dok je osuđenik R.J. (46) iz Vlasotinca uhapšen zbog sumnje da mu je dao mito.

– Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije određeno je zadržavanje do 48 sati E.P. zbog krivičnih dela primanje mita i zloupotrebe službenog položaja a licu R.J. zbog davanja mita. Postoje osnovi sumnje da je E.P. kao poverenik za izvršenje vanzavodskih krivičnih sankcija Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde za nadležnost viših sudova u Leskovcu i Vranju u toku 2023. i 2024. godine primio imovinsku korist u vidu izvedenih građevinskih radova od R,J. lica osuđenog na kaznu zatvora kako bi mu odobrio da suprotno Zakonu o izvršenju vanzavodskih sankcija i mera, napusti prostorije u kojima je izdržavao kaznu kućnog zatvora dok je R.J. na taj način izvršio krivično delo davanje mita – saopštilo je VJT Niš.

Kako je dalje navela ova pravosudna institucija, postoje osnovi sumnje da je E.P. u istom periodu prekoračenjem svojih službenih ovlašćenja za osam lica koja izdržavaju kaznu kućnog zatvora, pribavila imovinsku korist dozvolivši im da suprotno zakonu napuštaju prostorije u kojima izdržavaju kazne da bi od njih tražila usluge izvođenje fizičkih poslova kod nje i njenih bliskih rođaka i prijatelja.

 Zadržana lica će u zakonskom roku biti privedena u prostorije VJT radi saslušanja -zaključuje se u saopštenju.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.