HLADNO JUTRO, TOPAO DAN Uveče naoblačenje sa kišom, temperatura čak do 23 stepena

08:15

23.03.2024

Podeli vest:

Pančevac

Jutro će danas bit hladno, a dan veoma topao. Ujutru ponegde slab mraz, a tokom dana sunčano. Novo naoblačenje sa kišom uveče će zahvatiti sever i zapad zemlje. Temperatura iznad proseka, jutrarnja od 0 do 9, a najviša od 18 do 23 stepeni.

Ujutro još ponegde slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak južnih pravaca. Najniža temperatura od 0 do 9 °S, a najviša od 18 do 23 °S. Uveče i tokom noći na severu i zapadu naoblačenje, koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak, uz pojačanje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

 

Vreme u nedelju

Promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i lokalni pljuskovi, ponegde praćeni grmljavinom će se intenzivirati posle podne u zapadnim i centralnim delovima Srbije sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugu uveče i tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 3 do 9 °C, a najviša od 10 °C na zapadu i severozapadu Srbije do 21°C na jugoistoku zemlje. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 70%.

(Pančevac/RTS)

U SRBIJU STIŽE NEVREME Temperatura niža za 10 stepeni, ovo je prognoza za narednu nedelju

PROGNOZA MARKA ČUBRILA Spremite kišobrane za vikend

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.