SIMBOL UŽICA ZATVOREN ZA POSETIOCE U toku radovi, a u planu je da Stari grad dobije i svoju Vodenu kulu

10:10

26.03.2024

Podeli vest:

RINA

Užice – Tokom narednih 45 dana simbol grada Užica, Stari Grad, neće biti otvoren za posetioce, a razlog tome jeste izvodjenje radova na izgradnji suvenirnice i Info centra pored same trvdjave na površini od 54 kvadrata. Radovi na Info centru i svenirnici odvijaće se u tri faze: prva faza igradnja objekta, druga faza infrastrukturno opremanje priključka za vodovod i kanalizaciju, i treća faza opremanje objekta.

– Projekat je vredan 21 milion dinara i finansira ga Grad Užice, Turistička organizacija Užice i Ministasrtvo turizma. Sve vreme dok traju radovi posete na Starom gradu neće biti zbog bezbednosti posetilaca – rekla je gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević.

Ona je najavila i veliki projekat izradnje Vodene kule, koja je nekada i postojala, u okviru kompleksa tvrđave. Za te radove je već potpisan ugovor o finansiranju sa partnerima iz Evropske unije. To je projekat vredan 900.000 dolara, od čega 500.000 dolara finansira Grad Užice.

– Izgradnja suvenirnice, rekonstrukcija Vodene kule a sa njom i šetališta sa desne strane na Gradskoj plaži sigurno će doprineti kompletnijoj ponudi za sve turiste i posetioce. Zajedno sa hidrocentralom pod gradom, Zelenom stazom i StaParkom a nadamo se i pešačkim mostom koji će tvrđavu povezati sa magistralom broj posetilaca i turista biće mnogo, mnogo veći u narednim godinama”, naglasila je gradonačelnica i dodala da se uporedo sa infrastruturnim radovima radi i na promociji, pa će u ovoj godini prestonice kulture veliki broj sadržaja biti upriličen na Starom gradu, hidrocentrali i StaParaku.

Danijela Đorđević Arsić direktorka Turističke organizacije Užice ističe da će ovaj projekta doprineti kvalitetnijoj turističkoj ponudi, jer će pored kupovine suvenira posetioci i turisti ovde moći da se informišu o komletnoj turističkoj ponudi grada.

– Vrata Statog grada otvorili smo krajem 2021. godine, u 2022. godini imali smo oko 5 500 a u prošloj blizu 11 hiljada posetilaca. Iskreno se nadamo da će već oko 1. maja moći da primimo prve posetioce na Stari grad i u Info cventar i da u ovoj turističkoj sezoni zabeležimo i značajno veću posećenost”.

(Pančevac/RINA)

OD MALENA IH UČE PRAVIM VREDNOSTIMA Užički đaci očistili priobalje jezera Vrutci i obeležili Svetski dan voda

VOZ KULTURE KREĆE U PODNE Čačak predaje Užicu titulu Nacionalne prestonice kulture

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.