ČEKAMO DA SE UTVRDI KO JE NA SNIMKU: Ambasador Srbije u Beču o potrazi za devojčicom koja je podseća na Danku Ilić

13:29

01.04.2024

Podeli vest:

Instagram

„Uloga ambasade je bila da po pravilu obavesti i poveže što širi krug naših državljana i da skrene pažnju na ovaj slučaj i na mogućnost da se devojčica koja je nestala nalazi na teritoriji Austrije“, kaže Marko Blagojević, ambasador Srbije u Beču.
On navodi da je ambasada obavestila javnost, pre svega naše državljane o snimku devojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.

„U kontaktu smo i u koordinaciji sa našim MUP-om i u dogovoru sa njima smo to i uradili. U koordinaciji smo i sa austrijskom policijom koja je pokrenula istragu i sada očekujemo da austrijska policija utvrdi identitet lica koja se nalaze na ovom snimku“, navodi Blagojević.

Kako ističe, jedna od najboljih vrsta saradnje između dveju zemalja je upravo na polju ministarstava unutrašnjih poslova, tako da je tu komunikacija besprekorna.

„Stalno smo u kontaktu sa načelnikom UKP-a i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i oni zaista posvećeno rade na ovom slučaju. Mi smo u stalnom kontaktu, pratimo sve što je novo i što može da pomogne ili ubrza utvrđivanje istine u vezi sa ovim slučajem. Mi to delimo i sarađujemo zaista besprekorno i profesionalno“, navodi ambasador Srbije u Beču.

Podsetimo, austrijska policija počela je da traga za Dankom, a srpska policija je Europolu dostavila sve podatke i sam snimak koji je zabeležio jedan Srbin koji živi u Beču.

Kriminalistička služba pokrajine Beč objasnila je kako je slučajni prolaznik primetio devojčicu koja liči na Danku u prisustvu dveju žena, a Interpol je za njom raspisao žutu poternicu.

CELA AUSTRIJA DELI SLIKE NESTALE DANKE

Srpska novinarka Vera Marjanović otkrila je da je cela javnost u Austriji upućena u slučaj nestale Danke Ilić (2) iz Bora za kojom se traga već sedam dana.

Ističe da mediji u ovoj zemlji pišu da je devojčica sa snimka bila veoma uznemirena, da je vrištala kada su joj Rumunke nešto pričale i da je jedino što zameraju čoveku koji je napravio snimak je to što nije odmah alarmirao policiju.

VATORGASCI NA DEPONIJI U BANJSKOM POLJU

Policija i vatrogasci pregledaće danas deponiju na Starom banjskom putu u u sklopu istrage nestanka Danke Ilić.

Bager raskopava divlju deponiju na starom putu, policija je blokirala prilaz.

(Pančevac/Novosti)

ONI SU BUDUĆNOST SRBIJE: Mladi inovatori iz Čačka oduševili Moskvu, evo šta su napravili

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.