PENZIONERI, pre odlaska u BANJE ovo morate da uradite! Samo ovako ćete dobiti BESPLATNU REHABILITACIJU!

21:00

09.04.2024

Podeli vest:

pexels-vlada-karpovich

Konačne rang-liste objavljene su 14. marta, nakon čega je usledilo sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara.

Na ovogodišnji oglas za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u neku od banja Srbije prijavilo se gotovo 60.000 korisnika penzije, a ovo pravo je ostvarilo 22.089 penzionera.

Tačnije rečeno, u broj onih koji će biti upućeni na besplatnu rehabilitaciju u ovoj kalendarskoj godini uključeni su i pratioci korisnika novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, odnosno korisnika kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

Konačne rang-liste objavljene su 14. marta, nakon čega je usledilo sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a korisnicima koji su ostvarili pravo Fond je uputio pisana obaveštenja sa informacijom za koju banju su opredeljeni i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će u banji dobiti.

Korisnici su, kao i prethodnih godina, u okviru prijava navodili tri banje u koje bi želeli da budu upućeni, a najveće interesovanje bilo je za Vrnjačku Banju, zatim za Banju Koviljaču, banju Kanjižu, Sokobanju, vrdnički „Termal“.

Svaka banja je u obavezi da korisniku pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Na osnovu spiskova korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju po ovogodišnjem oglasu, a koje Fond PIO dostavlja rehabilitacionim centrima, iz RH centara pozivaju korisnike kako bi sa njima dogovorili termin boravka.

Dakle, penzioneri se u vezi sa terminima dogovaraju direktno sa banjom u koju su upućeni na rehabilitaciju.

Pozivi iz banja i dogovaranje termina su uveliko krenuli, a uskoro će i prvi korisnici početi da koriste svoje pravo na kompletan desetodnevni banjski oporavak koji im obezbeđuje Republički fond PIO.

(Pančevac)

KUD IZ JABUKE VIDIMO SE NA USKRŠNJEM BAZARU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.