CREPAJA: Održana promocija nove knjige karikaturiste Nikole Petkova

12:10

10.04.2024

Podeli vest:

Youtube/RTVOK

U prostorijama Mesne zajednice u Crepaji prve subote u aprilu održana je nova promocija knjige.

Poznati i priznati karikaturista, fotograf i književnik Nikola Petkov je svoju knjigu nazvao “Rat, ljubav i druge zarazne bolesti”. Kako navodi autor, knjiga je podeljena na tri dela, koji se na neki način prožimaju. Knjiga je mala po obimu, ali u nju je stalo preko 30 godina ratnog i posleratnog iskustva, opisanog u pričama, koje objašnjavaju fenomene našeg vremena: od rata preko ljubavi i prijateljstva pa sve do novijih vremena i novih iskustava, kaže Petkov.

Izdavač knjige je Opštinska biblioteka u Kovačici. Direktor pomenute kulturne ustanove, Slobodan Stevanovski kaže da je ovo treća publikacija Nikole Petkova. Prva je zbirka karikatura „Boja neba i boja srca“. Petkov je dobitnik više nagrada za karikaturu. Ilustrovao je za Pančevac, kao i mnoge druge publikacije, sarađivao je sa mnogim poznatim ličnostima. Ima talenat da primeti neke važne detalje iz života i da to pretoči u publikaciju, navodi Slobodan Stevanovski.

Pomoćnu ruku u promociji knjige pružio je Dom kulture “Mita Živkov Lala”. Direktor ove institucije u Crepaji, Nikola Kosovac kaže da Petkov spada u red zavičajnih pisaca opštine Kovačica. Dolazi iz Crepaje i nastavlja tradiciju pisaca poput Dušana Balana i Nikole Cincara. Meštani Crepaje ovog poznatog i priznatog karikaturiste, fotografa i književnika najviše prepoznaju po njegovim fotografijama, navodi Nikola Kosovac.

(Pančevac/RTV OK)

ODRŽAN PRVI VAŠAR U DEBELJAČI: Veliki broj prodavaca, ali još veći broj kupaca

VRŠAC: Sajam zapošljavanja 17. aprila u hotelu „Srbija“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.