RADOVI U ALIBUNARU: Počelo uređenje i održavanje puteva

12:11

10.04.2024

Podeli vest:

Youtube/Pancevo RTV

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Univerzal“ iz Alibunara angažovani su ovih dana na uređenju i održavanju puteva. Osim toga, uređuju se i atarski putevi kako bi se poljoporivrednicima omogućilo da lakše dođu do svojih njiva, kaže Dušan Dakić direktor JKP „Univerzal“ Alibunar. Sve radove finansira opština Alibunar.

Jedna od delatnosti Javnog komunalnog preduzeća „Univerzal“ iz Alibunara je održavanje i uređenje puteva na teritoriji ove južnobanatske opštine. Ovog proleća u samom Alibunaru izvode se radovi na putevima gde nema asfalata, kako kaže za RTV Pančevo Dušan Dakić, direktor Univerzala.

– Radimo zasipanje ih puteva, to su obično rubni delovi ulica gde su izlasci u atar. Mi tu radimo dva posla, da uradimo tvrdu podlogu za izlazak mehanizacije poljopirvrednika, a i kuće koje su tamo, ti ljudi da imaju tvrdu podlogu da ne idu po blatu. Spremamo podlogu za buduće asfaltiranje, jer šta se uradi sada, posle se radi projektno tehička dokumentacija da se završi ta ulica, odnosno da se stavi asfalt, rekao je Dakić.

Osim puteva u naseljenim mestima, radi se i na uređenju atarskih puteva. Ovi poslovi su u završnoj fazi, naglašava Dakić. Značaj atarskih puteva je velik za poljoprivrednike.

– Radićemo zasipanje atarskih puteva čvrstom podlogom, jer smo zasada radili ravnanja različitom mehanizacijom. Radićemo zasipanje rizlom u MZ Ilandža, dužine oko 3,5 km. Izlazimo u susret našim poljoprivredncima da imaju što bolju komunikaciju sa parcelama i brže izvlačenje proizvoda iz samih njiva. Počela je setva, tako da želimo da im olakšamo posao.

Sve radove na održavanju puteva koji su povereni JKP „Univerzal“ finansira lokalna samouprava, zaključio je Dušan Dakić.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ODRŽAN PRVI VAŠAR U DEBELJAČI: Veliki broj prodavaca, ali još veći broj kupaca

BELA CRKVA: Održan tradicionalni „Jaja fest“ u organizaciji „Češke besede“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.