NOVA REPRESIJA KURTIJA Srbin iz Zvečana uhapšen bez obrazloženja 

15:58

13.04.2024

Podeli vest:

Kosovoonline

BEOGRAD – Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je danas uhapšen Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

„Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Кancelarija je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja“, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, „reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Кurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Кosova i Metohije kako bi izazvala incidente“.

Dodaje se da se „Sofronijević mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, pogođen je kada su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete“.

„Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sever Кosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira, dok god je Кurti na vlasti“, navela je Kancelarija.

(Pamčevac/Kosovoonline)

BAČKO DOBRO POLJE Vučević u poseti porodici palog borca potpukovnika Gorana Ostojića

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.