PEŠIĆ POSLAO SPISAK 26 IGRAČA Poznat raspored priprema košarkaša Srbije!

13:49

18.04.2024

Podeli vest:

KSS

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić odredio je kandidate za odlazak na Olimpijske igre u Pariz.

Naime, kako „Sportal“ saznaje Pešić je već poslao spisak od 26 imena kandidata za odlazak na Olimpijske igre, ali još uvek ne želi javno da saopšti imena.

Poznat je i raspored priprema košarkaša Srbije. Pripreme startuju 24. juna, a baza Orlova će ponovo biti Stara Pazova u kojoj će ostati sve do 11. juna. Za to vreme će odigrati dve utakmice zatvorenog tipa u Areni, 5. jula protiv Holandije i 7. jula protiv Turske.

Potom sledi put u Francusku gde će 12. jula odigrati prvi prirpemni meč protiv domaćina Igara, a dan kasnije reprezentacija Srbije putuje u Abu Dabi, gde zabranike Svetislava Pešića očekuju mečevi protiv Australije 16. jula i dan kasnije protiv Sjedinjenih Američkih Država. To je ujedno i uvertira za meč protiv iste slekecije na startu takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu 28. jula.

Posle Abu Dabija, reprezentacija Srbije se vraća u Beograd na završetak priprema, a odigraće i još jednu utakmicu, ali za sada nije poznat protivnik.

Srbija će u Pariz krenuti 24. jula, a Orlovi su na Olimpijskim igrama u grupi C sa selekcijama SAD, Južnog Sudana i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku čije ime tek treba da se sazna.

Start Olimpijskih igara zakazan je za 26. jul. Podsetimo, košarkaši Srbije su prošle godine osvojili srebro na Svetskom prvenstvu u Manili.

(Pančevac/Novosti)

JOKIĆ UBACIO 28 POENA Košarkaši Denvera nadigrali su Jutu sa 111:95

SRBIJA SA AMERIMA NA OI U FRANCUSKOJ, A evo kako su PROŠLE košarkašice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.