OBELEŽAVANJE DANA GARDE general Glišović: Važan oslonac čitavog sistema odbrane

18:38

30.04.2024

Podeli vest:

Vojska Srbije

BEOGRAD – U kasarni „Dedinje“ u Beogradu danas je održana vojna svečanost povodom Dana Garde Vojske Srbije, koji se obeležava u znak sećanja na 6. maj 1830. godine, kada je u Požarevcu formirana prva gardijska jedinica u Srbiji.

Svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović, predstavnici organizacionih jedinica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojni gosti.

Uz čestitke pripadnicima Garde, general Glišović je rekao da ova jedinica predstavlja važan oslonac čitavog sistema odbrane, imajući u vidu veliki broj zadataka koje obavlja.

Gledajući ovaj stroj i znajući sa čime sve naša vojska raspolaže, uveren sam da će i u vremenima punim izazova za otadžbinu, Vojska Srbije ostati čvrsta i pouzdana oružana snaga koja može odgovoriti svim zadacima koji se pred nju postave, rekao je general Glišović.

U okviru današnje svečanosti upriličen je defile jedinica Garde i uručene su nagrade najistaknutijim pojedinicima, a u ponedeljak su položeni venci kraj spomenika knezu Milošu Obrenoviću u Požarevcu, po čijem naređenju je pre 194 godine formirana Gvardija.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.