ŠKOLA SA TRADICIJOM: Objavljena monografija povodom 120 godina OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kovina

08:15

22.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/Dejan Kreculj

Monografija „Naših 120 godina“ Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Kovinu, koju potpisuje Dejan Kreculj, izašla je iz štampe kao važno izdanje koje je obuhvatilo bogatu istoriju škole, svih njenih uspeha i najznačajnijih trenutaka.

Promocija monografije održaće se na Dan škole, u petak 26. aprila, kao deo Zmajeve nedelje, koja će, bogata aktivnostima, biti prilika da se obeleže postignuća i doprinos ove škole u zajednici.

„Najteže čime se čovek može kazniti je da ga ljudi zaborave. Pripremanjem ove retrospektive želja nam je bila da otrgnemo od zaborava mnoge događaje u našoj školi, da evociramo uspomene na nekadašnje učenike, nastavnike i saradnike ovog vrednog kolektiva. Nažalost, mnogih više nema među nama. Najveći deo albuma čine fotografije koje su učenici radili u foto sekciji koju je vodio nastavnik fizike i matematike Bogdan Bogić. Odlazeći u zasluženu penziju predao je svedočanstvo u amanet narednim generacijama. Kao njegov učenik, čast i odgovornost mi je bila da nastavim njegovo hroničarsko delo par decenija, ali nedavno sam i ja dosegao vreme za odlazak iz aktivne službe, no ne i iz moje škole. Ovim putem predajemo ga vama u vreme kada obeležavamo naš veliki jubilej. Ako jedna fotografija vredi hiljadu reči, prepuštamo vam ih da ispričaju dugu i bogatu povest naše škole“, kazao je autor monografije, profesor Dejan Kreculj.

(Pančevac/RTV Vojvodine)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.