Grad podržava mlade talente: Dušan ide na takmičenje u Indoneziju

Obezbedili smo sredstva za našeg predstavnika u reprezentaciji, koji će dostojanstveno i sa ponosom predstavljati i Pančevo i Srbiju, na jedinom Međunarodnom takmičenju mladih istraživača koje obuhvata i oblast istorije

11:28

26.04.2024

Podeli vest:

Grad Pančevo

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, ugostio je Dušana Mladenovića, učenika IV razreda Gimnazije „Uroš Predić“ i istaknutog polaznika Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo koji će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom takmičenju mladih istraživača u istraživačkim radovima u oblasti društvenih nauka u Indoneziji.

Sastanku su prisustvovali i mr Tatjana Božić, član Gradskog veća Grada Pančeva zadužena za obrazovanje, Zorica Pomar, direktor Gimnazije „Uroš Predić“, dr Dragoljub Cucić, rukovodilac Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo. Zajedno su sklopili dogovor o finansijskoj podršci i obezbeđivanju sredstava za Dušanov put, jer će na Baliju, kao član reprezentacije, predstavljati Srbiju u oblasti istorije.

„Grad Pančevo će uvek, kao i do sada podržavati i nagraditi mlade, vredne, talentovane ljude. Veliko mi je zadovoljstvo što će se naš grad na ovakav način promovisati i izvan granica Republike Srbije. Obezbedili smo sredstva za našeg predstavnika u reprezentaciji, koji će dostojanstveno i sa ponosom predstavljati i Pančevo i Srbiju, na jedinom Međunarodnom takmičenju mladih istraživača koje obuhvata i oblast istorije. Podržavajući naše predstavnike na raznim takmičenjima van granica naše zemlje, predstavljamo bogatstvo naše istorije i kulture širom sveta. Mladi ljudi predstavljaju stub svakog društva, zato i ulažemo u obrazovanje, a kada tome dodamo i njihove uspehe, sasvim sam siguran da nas uz njih čeka lepa budućnost“, rekao je gradonačelnik Stevanović i poželeo Dušanu sreću na predstojećem takmičenju.

Međunarodno takmičenje mladih istraživača u oblasti društvenih nauka će biti održano od 27. avgusta do 31. avgusta 2024. godine na Baliju. Ovogodišnja istraživačka tema koju će Dušana Mladenovića predstaviti u Indoneziji nosi naslov „Političke prilike u Pančevu za vreme Slobodana Miloševića od 1989. do 2000. godine“.

Polaznici Grupe za istoriju Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, pod mentorstvom Nikole Koneskog, u prethodnim godinama su na ovom takmičenju imali odlične rezultate, Dobrica Banković je prošle godine osvojio bronzanu medalju, a Stefan Ilić i Zorana Tripković srebrnu 2022. godine.

(Pančevac)

BRAVO, MILICE! Gimnazijalka iz Kikinde osvojila 2 zlatne medalje iz fizike na Svetskom takmičenju u Turskoj!

FINANSIRANJE NAUČNOISTRAŽIVAČKIH RADOVA: AP Vojvodina pomaže razvoj umetnosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.