ŽARIŠTE JOŠ UVEK TINJA Lokalizovan požar na deponiji kod Užica, nepristupačan teren otežava potpuno gašenje

13:46

07.05.2024

Podeli vest:

RINA

Užice – Uz maksimalno angažovanje Ministarstva zaštite životne sredine, Sektora za vanredne situacije MUP-a, grada, lokalnih i republičkih javnih preduzeća i privatnih putarskih preduzeća, požar na deponiji Duboko je lokalizovan, izgrađena su dva pristupna puta i danas se radi na gašenju samog žarišta. Gašenje požara nije bilo lako jer je reč o veoma nepristupačnom tgerenu, velikom nagibu i dubini žarišta od oko 15 metara.

– Radilo se bez prekida, po planu aktivnosti koji je usvojen na sednici Štaba za vanredne aktivnosti, kojoj su prisustvovali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić. Proglasili smo vanrednu situaciju na teritoriji MZ Duboko, kako bismo brže delovali, nakon čega su uključena sva lokalna i određen broj republičkih javnih preduzeća, kao i privatna putarska preduzeća. Uspeli smo da požar lokalizujemo i sada radimo na gašenju samog žarišta, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Prema njenim rečima jedino pravo i dugoročnoi rešenje jeste proširenje i stabilizacija tela deponije i zacevljenje Turskog potoka.

– Sve to uradićemo kroz projekat vredan 30 miliona evra, čija relaizacija se očekuje u toku ove godine. U koordinaciji sa Ministarstvom zaštite životne sredine svakodnevno radimo na pripremi i narednih dana očekuje se raspisivanje Javnog poziva za izbor izvođača radova. Dakle, realizacijom ovog projekta dobićemo pravu ekološku deponiju, po najsavremenijim standardima.

(Pančevac/RINA)

OVAKO SE VOLI SVILAJNAC Preko hiljadu volontera čistilo divlje deponije na čak 50 lokacija

EKOLOŠKA KATASTROFA NA SRPSKOJ GRANICI Danonoćno gori divlja deponija kod Rožaja, meštani jedva dišu od smrada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.