PROTEST U PODGORICI Trobojke ispred Vlade Crne Gore zbog najave vlasti da će podržati rezoluciju o Srebrenici

20:52

22.05.2024

Podeli vest:

RINA

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici okupili su se građani kako bi izrazili nezadovoljstvoa zbog najave vlasti da će u Ujedinjenim nacijama podržati rezoluciju o Srebrenici. Događaj obezbeđuju policajaci sa opremom za razbijanje protesta. Postavljene su i zaštitne ograde.

Okupljeni nose zastave Republike Srbije, Rusije, crveno-plavo-bele trobojke bez grba, crkvene zastave sa četiri ocila kao i trobojke sa grbom Petrovića koje su se koristile u vreme Kraljevine Crne Gore, prenose podgoričke Vijesti.

Predsednik Miholjskog zbora Zdravko Nišavić rekao je da će sutra, ukoliko rezolucija bude usvojena, ispred Vlade biti organizovan još veći protest.

„Mi nismo narod genocidan, mi nismo narod koji bi nekom učinio nešto nažao“, kazao je Nišavić.

Poručio je da će usvajanje rezolucije doprineti sukobima na Balkanu.

Skupu prisustvuju poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, nosilac liste „Budva naš grad“ na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, potpredsednik Opštine Berane Mladen Premović i predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović, prenosi RTCG.

Organizatori skupa rekli su da je podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici Vlada, na čijem je čelu Milojko Spajić, na „najgrublji način pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe“.

„Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović, a danas je nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu“, poručili su organizatori.

(Pančevac/RTS)

VUČIĆ: Rezolucija o Srebrnici je nemačka ideja, podržana od strane NATO i svih ostalih

Odloženo glasanje o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.