„WINE WEEKEND”: Zadovoljstvo za sva čula

Nikolić: Na ideju su došli vinari iz potrebe da se obogati vinska scena Pančeva; u našem gradu postoji šest registrovanih vinarija

14:30

23.05.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica
Srđan Nikolić, direktor TOP-a

Ljubitelji božanskog pića na „zadatku”: prilika za degustaciju vina iz južne Srbije, Šumadije i Banata, kao i za savršeno uparivanje s raznovrsnim sirevima i delikatesima.

Jedinstveno vinsko iskustvo i uplovljavanje u svet vrhunskih vina, ukusne hrane i fantastične muzike donosi festival „Wine Weekend” u Narodnoj bašti od 24. do 26. maja. Na njemu će se okupiti 29 vinarija iz Pančeva i Srbije, kao i osam proizvođača delikatesa, a posetioci će moći da uživaju i u raznovrsnom muzičkom programu, u okviru kog će nastupiti Pančevački kamerni orkestar „Panartist”, Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića, hor „Vokal kids”, Alex B. i „The Fergusons”, „Dejan Petrović Big Band”, kao i Festivalski orkestar i hor „Virtuozi”, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Svi oni koji tokom ova tri dana dođu u najlepši park na svetu imaće priliku da probaju vina iz južne Srbije, Šumadije i Banata, kao i da uživaju u njima uz savršeno uparivanje s raznovrsnim sirevima i delikatesima. Svi muzički programi su besplatni. Projekat sprovodi Turistička organizacija Pančeva (TOP) uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj festivala je Grad Pančevo.

Ovo su bili razlozi za kratak razgovor sa Srđanom Nikolićem, direktorom TOP-a. Na pitanje kako se došlo na ideju da se organizuje ova manifestacija, Nikolić je odgovorio:

Na ideju su došli vinari iz potrebe da se obogati vinska scena Pančeva. U našem gradu postoji šest registrovanih vinarija i njihovi vlasnici posećuju festivale u gradovima širom Srbije, a reakcije posetilaca na njihova vina koja su tamo ponudili bile su fenomenalne. Ono što Pančevo izdvaja od ostalih gradova jeste neverovatan ambijent Narodne bašte koji pravi intimnu atmosferu.

Zanimalo nas je i na kojim će se lokacijama u Narodnoj bašti festival odigravati.

– Vinari će biti raspoređeni duž glavnog šetališta, gastronomski deo će biti ispred kafića, a bina za muzički program kod volijere. Ne želimo da ružimo izgled divnog parka. Ali imamo u planu da ova manifestacija postane tradicionalna, pa razgovaramo s predstavnicima JKP-a „Zelenilo” na koji način bismo sledeće godine mogli da proširimo festival – rekao je direktor TOP-a.

Važno je znati i hoće li biti i nekih predavanja. Nikolić je zaključio:

– Ne, jer prvo moramo da vidimo šta publika želi da čuje i na koje konkretne teme bi želela predavanja. Ovo je prvi vinski festival u gradu, pa će sami vinari predstaviti svoja vina na štandovima, a posetioci mogu da uživaju u spektakularnom muzičkom programu.

Za degustaciju vina će biti obezbeđene čaše koje će moći da se iznajme na samom događaju uz depozit od 500 dinara, a on će biti vraćen po povraćaju čaše. Naravno, svi posetioci koji pronađu svoj „božanski nektar” – moći će i da ga pazare.

(Pančevac / S. Trajković)

 

U izdanju „Pančevca” koji izlazi u petak moći ćete da pročitate još: na mestu stare „Utve” i Staklare biće podignut stambeni kompleks; gradonačelnik obišao radove na Karauli; u Pančevu pravo glasa ima 106.191 birač; protiv viška triglicerida borite se zdravom hranom, svinje zasad zdrave, ali kuga vreba; naša Mašinska škola opet je najbolja u Srbiji… I još, mnogo, mnogo toga.

 

PANČEVO WINE WEEKEND: Prvi vinski festival donosi vrhunska vina, hranu i muziku

TOP 1. juna na SRC Mladost organizuje Igre bez interneta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.