WINE WEEKEND: Pun pogodak!

Spojili se profesorska muzika i nasmejani ljudi

12:00

25.05.2024

Podeli vest:

Pančevac

Narodna bašta, najlepši park na ovoj planeti, nikad nije bila „krcatija” Pančevkama i Pančevcima nego 24. maja: otvoren je prvi pančevački festival „Wine Weekend”, koji će trajati do nedelje, 26. maja. Toliko su nam potrebna vesela lica, a od 17 sati u petak na tom mestu ih je bilo mnogo – tate s decom na ramenima, porodice, parovi, usamljenici… Sugrađanke i sugrađani.


A ništa se, kao, spektakularno nije odigravalo: „samo” se uz super vino, fin sir i meze, slušala vrhunska muzika – definicija hedonizma. Najpre su profesori iz kamernog orkestra „Panartist” genijalno „održali čas” muzike, pa je Tamburaški orkestar Pančeva pod upravom Mihajla Jovića pokazao čemu služe instrumenti, a onda su Dejan Petrović i „Big Band” raspalili publiku. To se ne viđa često.


U subotu će nastupati hor „Vokal kids”, Festivalski orkestar i hor „Virtuozi” pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, kao i Alex B. i „The Fergusons”, a nedelja je rezervisana za „Vinski matine”. Svi muzički programi su besplatni, a za degustaciju vina obezbeđene su čaše što se mogu iznajmiti uz depozit od 500 dinara i koji će biti vraćen kad se čaša vrati.


Projekat sprovodi Turistička organizacija Pančeva uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, a pokrovitelj festivala je Grad Pančevo.

(Pančevac/S.T.)

PANČEVO „WINE WEEKEND“ : Prvi regionalni vinski festival počinje danas u Narodnoj bašti

„WINE WEEKEND”: Zadovoljstvo za sva čula

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.