Novi voz na prugama! Od bežičnog interneta, preko brzine od 160km/h!

15:00

31.05.2024

Podeli vest:

Foto: SRBIJAVOZ/ ĐORĐE KRSTIĆ

Prvi Flirt voz švajcarske kompanije Štadler krenuo je danas na relaciji Beograd – Užice. Ovi vozovi uskoro će saobraćati i ostalim elektrifikovanim prugama u Srbiji, saopšio je „Srbijavoz“.  

Kako se navodi, do kraja godine biće pušteno u saobraćaj još 18 novih vozova tipa Flirt za unutrašnji saobraćaj, što, ističu u „Srbijavozu“, predstavlja još jedan korak ka modernizaciji železničkog saobraćaja u celoj zemlji, a time se podstiče i ekonomski razvoj čitavog regiona.

Novi  Flirt vozovi su modernog dizajna, klimatizovani i opremljeni bežičnim internetom i vending mašinama, kapaciteta 244 sedišta za putnike, od čega 16 u prvom i 228 u drugom razredu. Namenjeni su za vožnju maksimalnom brzinom 160 km/č. Vozovi poseduju i poseban prostor za lica sa invaliditetom, kao i tri mesta za bicikle.

Kako se navodi, kompanija Srbijavoz posvećena je unapređenju kvaliteta korisničkog iskustva i usluga koju pruža putnicima, a saradnjom sa renomiranom kompanijom Štadler unapređena je efikasnost i udobnost putovanja širom Srbije.

(Pančevac/K1info)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.