Vladimir Orlić novi direktor BIA

19:20

12.06.2024

Podeli vest:

printscreen/RTS

Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Na sednici je razmatrana i aktuelna bezbednosna situacija u regionu sa posebnim osvrtom na stanje u Srbiji, saopštila je pres služba predsednika.

Kako se navodi, saglasnost za imenovanje Orlića je data u skladu sa Zakonom o osnovama uređenja službi bezbednosti. Prema tom zakonu, Savet za nacionalnu bezbednost daje mišljenje Vladi Srbije o predlogu za postavljenje i razrešenje direktora službi bezbednosti.

Orlić je završio Osnovnu školu „Jovan Popović“ u Obrenovcu (1998), Matematičku gimnaziju u Beogradu (2002), diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu – Odsek za elektroniku, telekomunikacije i automatiku, Smer za telekomunikacije (2007), gde je stekao i zvanje doktora nauka elektrotehnike i računarstva – na Odseku za telekomunikacije i informacione tehnologije (2011).

Obavljao je dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini od 2016. do 2020. godine, potpredsednika Narodne skupštine od 2020. do 2022. godine, kao i predsednika Skupštine Srbije 2022. do 2024. godine. Član je SNS od 2008. godine, a od od 2021. je potpredsednik Glavnog odbora stranke. Na mestu vršioca dužnosti direktora BIA od 7. decembra 2023. godine nalazi se Tomislav Radovanović pošto je prethodni direktor te agencije Aleksandar Vulin podneo ostavku.

(Pančevac)

OŠ „Đura Jakšić“: Besplatno obrazovanje odraslih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.