UČENJE UZ IGRU: Druženje mališana i pripadnika policije

Deca su uz glasne osmehe pokušavala da savladaju policajca u opremi za održavanje javnog reda i mira

18:13

15.06.2024

Podeli vest:

PU Pančevo

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Pančevo, zajedno sa pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo, rado su se 13. juna odazvali pozivu iz vrtića „Crvenkapa” i najmlađim sugrađankama i sugrađanima kroz igru i dobro osmišljen program pružili priliku da se bliže upoznaju sa policijskom profesijom i opremom koju policajci i vatrogasci koriste u svakodnevnom radu.

U gotovo jednočasovnom druženju deca su se upoznavala sa saobraćajnim propisima i s tim kako da reaguju u slučaju požara. Najzanimljiviji deo interakcije između mališana i pripadnika policije bio je onaj koji je nazvan „nindža kornjača”: policajca u opremi za održavanje javnog reda i mira deca su uz glasne osmehe pokušavala da savladaju. Malo je reći da je uživanje i zabavljanje bilo obostrano, što se vidi po priloženim fotografijama.

 

Pored ovih edukativnih i preventivnih aktivnosti u vrtiću „Crvenkapa”, u proteklom periodu na zahtev vrtića „Petar Pan”, „Kefalica”, „Kolibri” i „Bambi” pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave Pančevo na sličan način su deci predstavili čime se bave.
Takođe, nedavno u organizaciji pančevačkog Sportskog saveza u parku „Barutana” održana je manifestacija „Sajam sporta u gradu 2024”, gde su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova PU Pančevo postavili štand u cilju upoznavanja učesnika i posetilaca manifestacije s policijskom profesijom. Uz pomoć takozvanih „pijanih naočara”, koje simuliraju efekat konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci, policijski službenici su mladima ukazali na uticaj alkohola i psihoaktivnih
supstanci na njihove motoričke sposobnosti.

Uz sve ovo, nastavljeno je prema planu i u vezi s akcijom „Matura 2024”. Pored održavanja predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola, policijski službenici su postavljali štandove u blizini škola i parkova i ukazivali školarcima na štetnost alkohola i psihoaktivnih supstanci.

(Pančevac / S. T.)

BARUTANA: Održan ,,Sajam sporta u gradu sporta 2024“

NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA: Mališani iz vrtića Petar Pan dobili savete za oralno zdravlje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.