VAŽNO OBAVEŠTENJE za bivše osnovce: Danas je poslednji dan UPISA u SREDNJE ŠKOLE

10:40

06.07.2024

Podeli vest:

Pixabay

Podnošenje prijave za upis učenika u srednje škole elektronskim putem preko portala „Moja srednja škola“ za učenike koji se nisu upisali u prvom krugu traje do danas do 15 časova.

Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Miloš Blagojević rekao je ranije Tanjugu da je u prvom krugu, 2. i 3. jula, raspodeljeno nešto više od 59.000 mesta od 64.000 koliko je učenika polagalo završni ispit.

On je dodao da najveće interesovanje vlada za obrazovnim profilima medicinske struke, u unutrašnjosti Srbije i dodao da su u Beogradu i Novom Sadu najtraženije gimnazije.

Od ostalih škola posebno visok indeks popularnosti je bio za Gimnaziju “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Sadu, Srednju turističku školu na Novom Beogradu – smer hotelijerko-restoraterski tehničar, kao i za Vazduhoplovnu akademiju – smer avio-tehničar za vazduhoplov i motor.

Prema njegovim rečima, u prve tri želje upisano je oko 82 odsto.

Ministarstvo prosvete navelo je da posle prvog upisnog kruga neraspoređeni učenici, njih 1.524, ima mogućnost da se u drugom upisnom krugu upišu na preostala slobodna mesta.

Za sve one učenike koji iz zdravstvenih i objektivnih razloga nisu polagali završni ispit u junskom roku, moći će to da urade 14, 15. i 16. avgusta.

(Pančevac/K1info)

ZA VIKEND TROPSKI TALAS, ALI I OPASNO ZRAČENJE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.