ČORBA U 200 KOTLIĆA Tradicionalna manifestacija u kuvanju riblje čorbe „Gajački kotlić” 17. avgusta

08:56

12.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Tradiconalna manifestacija u kuvanju riblje čorbe „Gajački kotlić” biće održana 17. avgusta na prostoru gajačkog parka.Najavljeno je čak da će se kuvati riblja čorba u 200 kotlića. Prijava za takmičenje još uvek traje.

Miris riblje čorbe i takmičenje čiji kotlić će biti najbolji i najukusnij biće organizovano 17 avgusta u Gaju. Predviđeno je svečano otvaranje gajačkog kotlića za koji je prijavljeno čak 200 kotlića.

Kotlić je ove godine 13. po redu, a održava se svake treće nedelje u avgustu, kažu organizatori i očekuju veći broj učesnika nego prošle godine kada ih je bilo 167 .

Nije lako doneti odluku koja čorba je najbolja, odlučuje čak šest članova žirija.

To je stalno pitanje kako će se pojesti 200 kotlića, ali kao organizatori smo se potrudili da obezbedimo besplatne porcije ribljih čorbi za goste koji dolaze.

Svi koji žele da se prijave mogu to da učine .Riblja čorba se kuva se dva sata a deli se čak 25 nagrada za takmičare.Za posetioce organizovana je tombola po ceni od 100 dinara na kojoj možete osvojiti ražanj, roštilj, sekač,kotlić, tanjiraču i još mnogo toga.

Pored dobrog kuvanja organizatori najavljuju i dobro druženje i zabavu za sve takmičare i posetioce, pored kulturno umetničkih društava za kraj večeri su ostavljeni i trubači.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Na prvom takmičenju u kuvanju čorbe pobedio Dejan Markov

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.