OVO JE PRAVI RAJ U SRCU ŠUMADIJE U selu Rogojevac domaćin Dragan od svog imanja napravio turističku atrakciju

09:15

13.08.2024

Podeli vest:

RINA

Kragujevac – Korona virus osim mnogih loših stvari, u našu zemlju doneo je i jednu dobru, a to je definitivno razvoj seoskog turizma u svim delovima Srbije. Željni mira, tišine i prirodne lepote mnogi se sada sve češće odlučuju za neko od prelepih srpskih sela, gde ih dočekuju ljubazni domaćini i domaći specijaliteti. Jedno takvo mesto nalazi se u samom srcu Šumadije u jednom od najlepših sela koje nosi naziv Rogojevac.

Po gostoprimstvu ipak može da se istakne jedna kuća i to zato što je vrata svog doma otvorila svakom posetiocu a to je kuća domaćina Dragana, koji je i napravio turistički kompleks ,,Pećinska vila“ na svom vekovnom ognjištu i u njega utkao ono najbolje od Šumadije i Srbije.

– Ovo je mesto fizičkog i duhovnog preporoda ukoliko mu date priliku i posetite ga. U ovom delu sela Rogojevac udaljenom samo 16 kilometara od Kragujevca nalazi se pećina bogata živom vodom, koja je kao i čitav potez sela Rogojevac pravo čudo prirode. Gostoljubivost meštana ovog sela, je neverovatna i niko ne može ostati ravnodušan prema toplini reči i ponašanja tradicionalnih šumadijskih domaćina, kažu za RINU gosti koji su posetili ovaj turistički kompleks.

Za divne domaćine svako ima reči hvale, a goste uvek dočeka uz čašicu dobrog pića i razgovora, nakon čega gosti nastavljaju da u miru i bez opterećenja uživaju u blagodatima pećinske vile dok ih na odlasku uvek čekaju prigodni pokloni domaće radinosti i pozdravi dobrog domaćina.

– Pećinska vila jedna je od retkih turističkih destinacija tipa seoskog domaćinstva, koja u svojoj ponudi ima i zimsku i letnju varijantu kao i bazen sa predivnom plažom. Pored ovoga ogroman i lepo uređen travnjak goste posebno očarava leti, dok je u zimskoj varijanti obezbeđen lepo ozvučen i ugrejan prostor, sa velikim prozorima iz kog je dožiljaj snežnih padavina jedinstveno iskustvo. Apartman koji se nalazi u okviru Pećinske Vile opremljen je najmodernijim nameštajem i kvalitetnom tehnikom, kažu u ovom tuirstičkom kompleksu.

Nema sumnje da ovo mesto garantuje potpuni mir i intimu, svima onima koji žele da pobegnu od gradske gužve i brzine.

(Pančevac/RINA)

Očekujem rod do 250 tona, a kvalitet je odličan: Milan sa Kablara gaji šljive na osam hektara, sve što proizvode on i proda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.