ZVUCI SRCA: Kafić u kom rade osobe sa smetnjama u razvoju

Piće plaćate ukolko želite, ali sav novac koji ostavite odlazi na plate i nove proizvode koji će biti prodavani

13:15

13.09.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Posle Beograda i Subotice u Pančevu je otvoren jedinstven kafić “Zvuci srca” jer u njemu rade osobe sa smetnjama u razvoju. Za neke od njih ovo je prva prilika da rade, zarade novac. Ono što je u ovom kafiću drugačije je da piće plaćate ukolko želite, sav novac koji ostavite odlazi na plate i nove proizvode koji će biti prodavani. Zahvaljući Humanitarnoj organozaciji “Humano srce”, zaposlenima iz NLB Komercijalne bane i Gradu Pančevu koji je obezbedio prostor kafić je počeo od da radi i u Pančevu.

“Zvuci srca” jedinstven kafić otvoren u Pančevu koji šalje ljubav svakom ko u njega svrati jer u njemu rade osobe sa smetnjama u razvoju. Prilka da rade i zarade svoju novac, piće plaćate ukolko želite, ali sav novac koji ostavite odlazi na plate i nove proizvode koji će biti prodavani. Za neke od njih ovo je prvi posao i nisu krili da su uzbuđeni.

– Jako sam uzbuđen , božanstveno je radiću u Pančevu sviđa mi se.

– Lepo je to prvi put radim.

-Lepu si mi kafu skuvala? Da znam jako volim što mogu da radim.

-Bili smo uzbuđeni lepo je i volim što imamo kafić u Pančevu sad se polako navikavamo, rekli su naši sagovornici.

Humanost nema cenu, ističu iz Humanitarne organizacije koja preko 23 godine pomaže osobama sa smentnjama u razvoju. Tako je bilo i ovoga puta kada je treći kafić „Zvuci srca „ otvoren u Pančevu.

-Pomažemo mladima sa smetnjama u razvoju Humanitarna smo organizacija “Dečije srce” koja se bavi humanim radom 23 godine. Otvorili smo kafić “Zvuci srca” i u Pančevu . Važno je dopreti do svih porodica koje imaju poteškoća u razvoju, nadam se da će Zvuci srca postati mesto okupljanja, rekao je Goran Rujević direktor Humanitane organizacije „Dečije srce“. Zaposleni u NLB Komercijalnoj banci su odlučili da opredele sredstva za uređenje i opremanje kafića za osobe sa posebnim potrebama, jer će pre svega na taj način lakše da dođu do posla.

Naši zaposleni su odlučili da sredstva opredelimo za otvaranje ovog kafića i pokažemo kolko nam je važno da osobe sa poteškoćama u razvoju dobiju lakše posao, rekao je Dejan Janjatović, direktor NLB Komercijalne banke.

Kada smo prošle godine birali kome ta sredstva da opredelimo, mi smo 60 hiljada evra dodelili njima i Dečije srce koje je uložilo u ovaj divan objekat ovde u Pančevu koji će pružiti mogućnost ljudima sa posebnim potrebama da nađu svoje mesto gde mogu da rad , da se druže i pokažu svoje kvalitete.

Grad Pančevo ustupio je prostor koji je renoviran u kafić i samim tim postao bogatiji u mogućnosti sadržaja i razvoja inkluzije po čemu je naš grad poznat da je jedan od gradova koji ima najrazvijenije usluge socijalne zaštite istakla je gradska većnica zadužena za rad zapošljavanje i socijalnu politiku Sanja Patalov i dodala:

– Mi brinemo o svakom pojedincu bez obzira da li je sa poteškoćama ili ne . Grad Pančevo . jedan od gradova koji ima najrazvijenije usluge socijalne zaštite .Otvaranje kafića “Zvuci srca će pomoći da nijedan sugrađanin ne bude sam i usamljen. Zadovoljstvo mi je da pored toga što je grad obezbedio prostor i prva donacije je danas stigla u vidu besplatnih sanitarnih pregleda od Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Kolko je to značajno za osobe koji njih značajno objasnila je Sretenović koja je roditelj i koja će im svakodnevno biti podrška.

Ovo znači govorim vam kao roditelj i kao majka i deci to mnogo znači oni suz danas postali deo nas.Ovo je inkluzija ikada na ulici nsretnem i pitam da li su čuli za kafić kažu da ima u Beogradu a sada ima i u Pančevu , rekala je Verica Sretenović.

Kafić Zvuci Srca nudi jedinstveno iskustvo koje spaja ukusnu kafu, kreativne radionice i šarmantnu prodavnicu, dok podržava osobe sa smetnjama u razvoju i obezbeđuje im mogućnost da rade i jedan je jedan od najlepših primera kada je reč o socijalnoj inkluziji.Trenutno u kafiću radi njih desetoro a kafić u koji svakako treba da svratite nalazi se u centru grada u ulici Žarka Zrenjanina broj 4. Važno je da dođete uvek nasmejani, srećni da vas posluže a na vama je da li želite i kolko želite da platite kafu ili piće koje ste popili.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Grad Pančevo nagradio najbolje studente

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.