
DUŠAN OSVOJIO 3 NAGRADE NA SLANINIJADI: Kačarevac ponudio najbolju, najkvalitetniju i najdeblju slaninu

Najveći proizvođač mangulice u Kačarevu Dušan Kondić ovim poslom bavi se već 30 godina, a nasledio ga je od roditelja. Ove godine Dušan je na Slaninijadi osvojio čak 3 nagrade, za najbolju, najkvalitetniju i najdeblju slaninu.
Ono što Dušan ističe kao najvažnije u ovoj proizvodnji jeste ishrana svinja. One ne jedu koncentrate, te je meso zdravo, kvalitetno, a njihove prerađevine prepoznatljive širom Srbije.
– Magulice jedu žito, ječam, ovas, kukuruz i pšenicu, ističe Dušan Kondić.
A koja je tajna njihovog kvaliteta i koliko je truda i ljubavi potrebno da bi se dobili baš ovakakvi proizvodi otkrio je Dušan.
– Zavisi sve od ishrane svinja, ako se svinje hrane sa zdravom hranom, bez koncetrata, dobijamo ovaj brend kvaliteta mesa, slanine i čvaraka. 20 dana u salamuri stoji slanina i onda posle ide na dim. Jedan dan ložimo, pa dva ne ložimo. Koristimo drva od šljive i dunje i sušimo sa tim, rekao je Kondić.
Porodica Kondić svakako je dokaz da tržište za meso od mangulica itekako postoji u Srbiji i da su naši sugrađani zainteresovani za zdraviju i kvalitetniju ishranu.
(Pančevac/RTV Pančevo)
Pogledajte kako je bilo na 38. Slaninijadi u Kačarevu
KAČAREVAČKA SLANINIJADA: Šta kažu prodavci, a šta kupci