SMENA SUNCA I OBLAKA Obucite se slojevito, temperatura do 7 stepeni. Narednih dana malo hladnije uz pojačan vetar

08:30

31.01.2023

Podeli vest:

Pančevac

U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito-duvaće jak, ponegde i olujni severozapadni vetar, a smenu sunčanih i oblačnih intervala pratiće povremeni kratkotrajni pljuskovi kiše ili susnežice u nizijama i snega u brdsko-planinskim predelima.

Najniža temperatura od -3 do 2, najviša od 3 do 7 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu promenljivo i vetrovito. Temperatura do 6 stepeni.

U toku jutra na severu Vojvodine pretežno vedro, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično s kratkotrajnim snegom, a u nižim predelima ponegde i kišom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Printscreen/RHMZ

U sredu, 01. februara će biti najtopliji dan u sedmici sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13 stepeni. U toku dana će biti suvo, a uslova za mešovite padavine ponovo će biti u toku noći i u četvrtak. U Vojvodini i istočnoj Srbiji duvaće pojačan severozapadni vetar.

Slične vremenske prilike obeležiće celu prvu dekadu februara, ali uz malo nižu dnevnu temperaturu, od 0 do 7 stepeni. Severozapadni vetar će ponovo dostizati olujnu jačinu u petak, 03. februara, a ukupna količina padavina u nizijama će biti mala, dok se na planinama očekuje dalje postepeno povećavanje snežnog pokrivača.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za utorak, 31. januar

Relativno nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima. Bolovi u mišićima i neraspoloženje su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.