STIŽE NAOBLAČENJE SA ZAPADA Uveče moguća koja kap kiše, na jugu Banata i donjem Podunavlju povremeno jak vetar. Za vikend promena vremena

08:30

23.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

Sa zapada stiže naoblačenje. Jutro će u većini krajeva biti vedro, a uveče će mestimično padati kiša. Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno će duvati jak jugoistočni vetar. Temperatura i dalje znatno iznad proseka za ovo doba godine. Ujutru od nule do 6, tokom dana do 17 stepeni.

Printscreen/RHMZ

U Beogradu ujutru sunce, tokom dana i oblaci, a uveče kiša. Temperatura oko 15 stepeni.

Najhladnije jutros je bilo u Sjenici (-3) i u Požegi (0), a najtoplije u Beogradu (8) i u Sremskoj Mitrovici (7).

Printscreen/RHMZ

RHMZ najavljuje promenu vremena za viked

Za vikend će doći do pada temperature. Lokalno će biti uslova za veću količinu padavina i pojavu vlažnog snega.

Do subote će u većini mesta ostati toplo i veoma toplo vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 19 stepeni Celzijusa. U subotu pre podne na severu, a posle podne i u ostalim predelima postepeni pad temperature, a u nedelju u svim predelima osetno hladnije.

Printscreen/RHMZ

Za vikend se lokalno očekuje veća količina padavina: u subotu na severu, a u nedelju i na zapadu zemlje.

U subotu oblačno sa kišom, osim na jugoistoku Srbije gde će se zadržati suvo vreme. Krajem dana i tokom noći ka nedelji sa izraženijim padom temperature kiša će prelaziti u susnežicu i vlažan sneg.

U nedelju se očekuju mešovite padavine: kiša, susnežica i vlažan sneg. U brdsko-planinskim predelima, ali i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i ponegde u Sremu i Bačkoj, vlažan sneg uz formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za četvrtak, 23. februar

Očekuje se nepovoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim, cerobrovaskulrnim bolesnicima i astmatičarima. Bolovi u mišićima i glavobolja su mogući kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.