DANAS POČINJE VIRTUELNI SAJAM STUDENTSKE STRUČNE PRAKSE U JAVNOJ UPRAVI Prilika za studente iz Pančeva da nađu svoje mesto za stručnu praksu

08:16

15.11.2023

Podeli vest:

Foto: pixabay.com

Treći virtuelni Sajam studentske stručne prakse u javnoj upravi 2023/2024. godine će biti održan 15. novembra  kao onlajn događaj, na posebno dizajniranoj virtuelnoj platformi u obliku zgrade Vlade Republike Srbije, sa početkom u 10 časova. To je prilika i za Pančevce, studente pet državnih univerziteta, da nađu svoje mesto za stručnu praksu.

Ove godine u ponudi je 890 mesta za studentsku stručnu praksu u 73 organa javne uprave na lokacijama u 33 grada i opštine, što je najveći broj do sada.

Na dan održavanja Sajma na platformu se ulazi klikom na crveni baner sa desne strane na kojem piše SAJAM 2023/2024. Otvoriće se nova stranica na kojoj se nalazi virtuelni prostor zgrade Vlade Republike Srbije gde se Sajam održava.

Na sajmu studente pet državnih univerziteta –  Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta u Nišu, Univerziteta u Novom Sadu i Državnog univerziteta u Novom Pazaru, očekuje bogat program – tribine, čet rumovi, štandovi organa i univerziteta i kolege iz javne uprave.

Zato je važno da se na ovom sajtu i na platformi Sajma pogleda program kako bi se znao raspored različitih sadržaja koje Sajam nudi.

Na ovogodišnjem Sajmu je pripremljeno 5 prezentacija u posebnim virtuelnim  „slušaonicama“ za 5 državnih univerziteta. Radi se o onlajn sastancima kreiranim preko Google Meet aplikacije.  U tim „slušaonicama“ predstavnici univerziteta će objasniti kako izgleda proces prijavljivanja i selekcije za praksu u organima javne uprave, a studenti će moći da pitaju sve što ih zanima o tom procesu.

Sesijama će prisustvovati i predstavnici organa javne uprave koji nude praksu studentima tog univerziteta, a studenti će i njih moći da pitaju sve što ih zanima o praksi koju nude.

Raspored „slušaonica“ na dan Sajma (15. novembar):

11.55 – 12.55    Univerzitet u Beogradu

12.30 – 13.30    Univerzitet u Kragujevcu

13.00 – 14.00    Univerzitet u Nišu

13.30 – 14.30    Univerzitet u Novom Sadu

14.00 – 15.00    Državni univerzitet u Novom Pazaru

Prezentacije organa

Na virtuelnim štandovima organa koji učestvuju na ovogodišnjem Sajmu studenti će moći da pronađu najvažnije informacije o sva 73 organa koja učestvuju na Sajmu. Na štandovima se nalaze prezentacije i drugi promotivni materijali organa, kao i kontakti osoba koje su u tim organima zadužene za organizaciju prakse.

Tribina

Na Sajmu će biti organizovana i tribina na temu studentske prakse u javnoj upravi sa posebnim osvrtom na iskustva iz drugih zemalja u regionu i EU.  Na ovoj tribini će studenti saznati više o stručnoj praksi u javnoj upravi, kao i o mogućnostima za zapošljavanje i profesionalni razvoj u javnoj upravi.

Brošura

Pripremljena je i brošura Vodič studentske stručne prakse u javnoj upravi 2023/2024, koja sadrži najvažnije informacije o svim organima i njihovoj ponudi stručne prakse, kao i informacije o tome kako praksa izgleda i kako se realizuje.

„Pozivamo sve studente da prisustvuju ovom Sajmu, jer on može biti i odlična šansa za početak uspešne profesionalne karijere“, navodi se u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

(Pančevac)

STUDENTSKE KARTICE OD 1.DECEMBRA: Popusti za sve akademce srpskih univeziteta

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.