Vučić zahvalio veteranima iz Srbije i RS što su 1990-ih branili svoju zemlju i nacionalne intese

15:17

08.06.2024

Podeli vest:

buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Beogradu ocenio ;da je poboljšan odnos države prema ratnim veteranima u odnosu na prethodne decenije, i zahvalio veteranima Srbije i Republike Srpske (RS) što su ;tokom ratova 1990-ih „branili svoju zemlju i nacionalne interese“.

On je u Domu Garde u Topčideru, u govoru veteranima iz Srbije i RS u okviru ;“Svesrpskog sabora“ pod nazivom ; ;“Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, zahvalio borcima iz Republike Srpske što su „branili svoju zemlju“ i što su „sačuvali, odbranili i do današnjeg dana doveli RS kao uspešan entitet i kao mesto gde se srpski narod oseća sigurno“.

„Zapadno od Drine uvek bi nam govorli kako je Republika Srpska genocidna tvorevina, a nisu smeli da pogledaju sebi u oči i da kažu da je to običan narod ustao da brani svoja ognjišta, da sačuva zemlju svojih predaka i ništa više“, rekao je predsednik Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Zahvalio je i veteranima iz Srbije, koji su nacionalne interese krajem 1990-ih branili na Kosovu i Metohiji, Košarama, Paštriku… ;I na svakom drugom mestu, kada god vas je država pozvala, ne štedeći sebe, rizikujući svoje živote. Hvala što ste davali svojoj zemlji, svojoj otadžbini, ono što je najvrednije!“, kazao je Vučić.

Uputio je „molbu srpskim veteranima“ da se sastaju sa kolegama iz Republike Srpske i da često razgovaraju i razmenjuju iskustva.

„Mnoga od tih iskustava, verujem da će nam i u budućnosti biti značajna kako bi mogli da se sećamo svega što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i kako ne bismo dali da se zaborave zločini nad našim narodom, ali i vaše herojstvo“, rekao je Vučić.

(Pančevac/Beta)

Srbija UPLAĆUJE 10 MILIONA EVRA za auto-put Bijeljina-Sremska Rača! “Danas smo se IZBORILI za JEDINSTVO NARODA”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.