24. SEOSKA OLIMPIJADA U SEFKERINU

Učesnici svih uzrasta takmičili su se u više disciplina, a najboljima su dodeljene nagrade i diplome.

20:57

23.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo
Printscreen/RTV Pančevo

U Sefkerinu je 24. put održana tradicionalna sportska manifestacija „Seoska olimpijada“. Učesnici svih uzrasta takmičili su se u više disciplina, a najboljima su dodeljene nagrade i diplome. Događaj je organizovalo Sportsko rekreativno udruženje „Soko“ iz Sefkerina, uz podršku Sokolskog saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave javlja za RTV Pančevo Milica Koloski. 

Oko tri stotine meštana Sefkerina i okoline okupilo se u centru ovog mesta kako bi i ove godine uzeli učešće u čuvenoj Seoskoj olimpijadi. Od beba starih šest meseci, preko školske dece, pa sve do penzionera, čini se da niko nije mogao da odoli a da se ne okuša u bar jednoj od mnogo zanimljivih sportskih disciplina kao što su trka trotinetima, skok udalj, pikado i druge… Najboljima u svim disciplinama i kategorijama uručene su diplome i nagrade.

Danas mi je bilo super, nisam znao da ću dobiti prvo mesto, jako sam srećan, jako sam srećan što sam došao ovde kaže naš sagovornik.

Kući isto imam pikado, obožavam da igram pikado, i to mi je jedna od omiljenih stvari da radim rekao je jedan od učesnika. Zadovoljan sam… Mislio sam kao treće mesto, ali prezadovoljan… Baš sam se lepo proveo .Bilo mi je lepo, volim da vozim trotinet, svaki put kad se šetam, ja vozim trotinet kaže jedan učesnik .

Bilo je veoma zanimljivo, bilo je dosta beba, i jako je lepo što se ovo i dalje održava, već veliki niz godina ,rekao je Predrag Dačić iz Sefkerina. Ja sam isto dolazio kao mali, i sada dovodim svoju decu.

 

Organizacija je dobra, mladi se trude, lepo je što imate malu decu, do šest godina, preko šest godina. To je mnogo dobro, znate. Vidim puno mladih mama sa decom… Prelepo, istakla je Lidija Todorović.

Pored meštana Sefkerina, počasni takmičari bili su i članovi Sokolskog društva iz Bora. Njihovo udruženje i organizatore, lokalno Sportsko-rekreativno udruženje „Soko“ vezuje dugogodišnje prijateljstvo.

Čast mi je bilo,kao predsedniku Sokolskog društva Bor da se ujedno pobratimimo i tu tradiciju da zadržimo, dok smo god živi, da sarađujemo,  rekao je Zoran Todorović, predsednik Sokolskog društva Bor.

Organizatori navode da je do ideje da se započne ovakva tradicija došlo pre više od dve decenije, sa namerom da se u ovom mestu osmisli nešto originalno, što bi pokrenulo sve „od šest meseci do 77 godina“. Želje su se ostvarile, pa Seoska olimpijada svake godine beleži sve veći broj učesnika i disciplina.

Tako da, voleo bih da se nastavi sa ovom sad već tradicijom. Imamo sad, bogu hvala, i nove terene, i još se radi, uređuje se. Ide sve bolje i bolje. Interesovanje je sve veće i veće. Vidite i sami, 24. Olimpijada, ovde učestvuju i unuci, rekao je Dragan Ristić, Predsednik Sportsko-rekreativnog udruženja „Soko“ Sefkerin

Manifestacija je realizovana uz podršku Sokolskog saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave.

(Pančevac/RTV Pančevo)

KRENI U KOLO U DELIBLATU: Održana 8. Međunarodna smotra folklora

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.