Šapić: Sutra počinju pripremni radovi na ‘Malom metrou’

18:29

05.07.2024

Podeli vest:

Beoinfo

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je za sutra početak pripremnih radova na izgradnji „Malog metroa“ koji podrazumeva izgradnju tunela koji će povezati Bulevar Despota Stefana i prostor kod Ekonomskog fakulteta i uklanjanje Savskog mosta.

Kako je naveo, potrudiće se da kružni tok kod Brankovog mosta bude završen do početka ove školske godine, kao i da će kada budu krenuli radovi na izgradnji tunela, biti otvorena jedna traka za saobraćaj.

Govoreći o starom Savskom mostu, kazao je da mu nije jasno zašto je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pre mesec dana upisalo taj most u katastar kada bi trebalo da se sruši.

Komentarišući podizanje cena u privatnim vrtićima Šapić je naveo da grad nema način kako da ih spreči u tome, te da u ovom trenutku nema rešenje za to, osim da se poveća broj državnih vrtića.

Kako je rekao, ako i ih i naprave, neće biti dovoljan broj ljudi koji će u njima raditi, jer svi idu kod privatnika.

Govoreći o radovima u Bulevaru umetnosti rekao je da intezivni radovi kreću sada i da će rok biti poštovan, da je ta saobraćajnica izuzetno važna za Novi Beograd i da je to projekat koji je godinama raspisivan.

Dodao je da je karta za javni prevoz sada 60 odsto jeftinija i da je prodaja karata duplo veća nego ranije.

Kazao je da se privatni prevoznik plaća 159 dinara po kilometru, a GSP-u se plaća 166 dinara.

„Na ovih 166 dinara smo morali da plaćamo nove autobuse, plate i održavanja, tehničare i benzin, a privatniku smo morali samo ovo da platimo gde je po novom ugovoru u obavezi da kupi 50 odsto novih autobusa, da isplaćuje plate, da čisti, a mi možemo da im naplaćujemo kazne“, rekao je Šapić.

(Republika)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.