Instalcija Svetlane Volic od večeras u Galeriji Bate Mihailovića

Nova izložba od večeras u 19 sati u Galeriji Milorada Bate Mihailovića Kulturnog centra

14:07

10.09.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac / N. S.
Galerija Milorada Bate Mihailovića

 „Posle kraja vremenaˮ naziv je izložbe ambijentalne instalacije Svetlane Volic koja se večeras u 19 časova otvara u Galeriji Milorad Bate Mihailovića Kulturnog centra Pančeva (Žarka Zrenjanina 1)

Svetlana Volic je rođena 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je 1999. i magistrirala 2002. godine slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti, u klasi profesora Čedomira Vasića. Zvanje doktora umetnosti stekla je na istom fakultetu 2018. godine (mentor profesor Mileta Prodanović). Kao vizuelna umetnica se Izražava kroz različite medije: slikarstvo, grafiku, video, video-instalacije, fotografiju, grafički i scenski dizajn. Realizovala je 19 samostalnih izložbi i učestvovala na mnogim grupnim izložbama, interdisciplinarnim i site-specific projektima u zemlji i inostranstvu (Makedonija, Češka Republika, Crna Gora, Estonija, Letonija, Mađarska, Bugarska, Italija, Grčka, Kanada, Poljska, SAD i Nemačka). Autor je velikog broja video-radova za različite pozorišne predstave. Vanredni je profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

 „U radu Svetlane Volic može se videti raspon istraživanja od pozorišta, avangardnog bioskopa do video-instalacija, gde se pruža svež pogled na fotografski upis stvarnosti bilo oživljavanjem nepokretne fotografije ili otkrivanjem fotografske mirnoće ugrađene u pokretnu sliku. Njena praksa neguje hibridne vizuelne forme koje čine poroznim granice između živih akcija i animiranih slika, kao i između snimljenih i manipulisanih predela. Na još složenijem nivou, Volic se zasniva na kombinovanom korišćenju fotografije, filma i videa, što samo rezultira dinamičkom koegzistencijom zastoja i kretanja.“

Predrag Terzić, slikar i profeso

(Pančevac / N. S.)

Istorija bivših država na dve izložbe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.