SVETSKI DAN SRCA U JABUCI Veliki odziv meštana na akciju preventivnih pregleda

09:00

26.09.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Povodom Svetskog dana srca Centar za prevenciju Doma zdravlja organizovao akciju preventivnih pregleda u Jabuci. Odziv žitelja ovog naseljenog mesta bio je dobar jer je to bila prilika da provere svoje zdravstveno stanje.

U sprečavanju nastanka mnogih hroničnih bolesti kao i bolesti koje nastaju iznenada važni su preventivni pregledi koji omogućavaju da se bolest otkrije u početnoj faziu. Žitelje Jabuke mogli su da provere nivo masnoće u krvi, šećera kao visinu, težinu i obim struka, merenje krvnog pritiska kao i EKG.

Svetski dan srca obeležava se od 2010. godine u Srbiji najčešće oboljevamo od kardiovaskularne bolesti. Brojni su faktori rizika koji utiču na nastan bolesti srca i krvnih sudova i zato su važni preventivni pregledi.

Veoma je važno da eliminišemo faktore rizika žitelji Jabuke mogli su da provere nivo masnoće u krvi, šećera kao visinu, težinu i obim struka merenje krvnog pritiska kao i EKG. Prevencija je važna jer samo tako možemo da sprečimo nastak bolesti.

Žitelji Jabuke bili su zaintersovani za preventivne preglede i istakli su da im mnogo znače.

– Ovi pregledi mi znače mnogo ne idem često.

– Ovo je prvi put da sam došao na preventivni pregled kontrolišem se kod izabranog lekar. Ovo je dobro li mislim da mi nemamo zdravstvenu kulturu kolko je to neophodno.

-Merila sam pritisak, kontrolisala šećer, malo masnoće nisu u redu moram da pijem lekove.Znače mi preventivni pregledi. 0.33

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca u petak će preventivni pregledi biti organizovani u Jabuci u domu “Srcu u Jabuci“ za zaposlene i korisnike doma.

(Pančevac/RTV Pančevo)

AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA: 174 Pančevca pregledana, dvoje upućeno na stacionarno lečenje

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.