SIGURAN POSAO GLAVNI MOTIV ZA UPIS Veliko interesovanje učenika za novi smer u Mašinskoj školi Pančevo

13:04

02.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Od ove školske godine u Mašinskoj školi Pančevo postoji novi smer, instalater grejanja, hlađenja i klimatizacije koji je upisalo 14 učenika. Smer traje tri godine i vezan je za dulano obrazovanje i praktičan rad, zato u Mašinskoj školi Pančevo ističu da je bilo velikog interesovanje za njega.

Novi smer vezan za dualno obrazovanje u Mašinskoj školi Pančevo privukao je veliku pažnju i interesovanje. Formirano je dvojno odeljenje, operater mašinske obrade rezanjem i instalater grejanja, hlađenja i klimatizacije, sa po 14 učenika.

Smer je uveden zahvaljujući interesovanju privrednika, a škola je to prepoznala, kaže Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole.

– Prvih mesec dana prolazi da su upisali dobar smer, ali će tek videti koliko je ovaj smer atraktivan, koliko će im značiti u budućnosti i koliko će im otvarati vrata. JKP Grejanje i Vodovod su iskazali potrebe za ovim prifilom i kadrom koji se ovde školuje, tako da će oni ići kod njih, ali očekujemo i druga preduzeća koja će iskazati potrebe za njima, ističe Dojčinović.

Učenici koji su odlučili da upišu ovaj smer informisali su se preko interneta i kažu da im se dopao pre svega što omogućava sticanje praktičnog znanja i brzo dobijanje posla.

– Tražio sam po internetu dobar smer koji mogu da upišem jer nisam imao mnogo bodova, našao sam ovaj koji mi omogućava da brzo dođem do posla, kaže Mateja Mitrevski.

– Tražio sam ga na internetu i dopalo mi se zato što imam siguran posao posle škole, rekao je Miloš Krstić

– Gledao sam na internetu i pronašao sam smerove u Mašinskoj školi i dopao mi se jer posle njega ću moći da se zaposlim u inostranstvu ili ovde, jer ima posla, kaže Dejan Nikolić.

– Meni se dopada zato što ću moći da naučim da montiram i popravljam, rekao je Filip Stefanović.

– Ovaj smer pošto je nov delovao mi je jako zanimljivo, unosan je posao i planiram da radim u inostranstvu, kaže Andrej Skačevski.

– Zanimljiv mi je bio na prvi pogled i najviše želim da se bavim klimama, reko je Nemanja Tršić

– Nudi mnoga interesovanja i možemo da dođemo do posla, kaže Dejan Nikolić.

Smer instalater za grejanje, hlađenje i klimatizaciju traje 3 godine. U drugoj godini počeće da odlaze u kompanije na praktičan rad zahvaljujuči dualnom obrazovanju, ali kompanije već sada mogu da iskažu svoje interesovanje za radnicima ovog profila.

(Pančevac/RTV Pančevo)

NOVA OPREMA U MAŠINSKOJ ŠKOLI: Od septembra industrijska revolucija

NOVI SMER U MAŠINSKOJ ŠKOLI

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.