Pančevačko udruženje Ognjište pomoglo porodici Nikolić

Denis Nikolić sa tri ćerke pre tri godine došao je iz Crne Gore u Ilandžu bez novca i posla

17:16

28.10.2024

Podeli vest:

Foto: G.J.

Zahvaljujući humanitarnom udruženju „Ognjište” iz Pančeva i brojnim humanim ljudima porodica Nikolić koja je živela u nehumanim uslovima dobila je mnogo bolje uslove za život.

Denis Nikolić sa tri ćerke pre tri godine došao je iz Crne Gore u Ilandžu bez novca i posla. Bio je primoran da se useli u napuštenu kuću sa zemljanim podom u kojoj nije bilo osnovnih uslova za život. Imali su sreću da ih pre 5 meseci obiđu članovi humanitarnog udruženja „Ognjište” koji su im pomogli da započnu nov i lepši život. Oni su uspeli da nađu u selu kuću koja će moći da se renovira, uspeli su da srede sve imovinsko-pravne poslove i da je kupe i na kraju da je obnove i srede kako bi Nikolići zimu dočekali u humanim uslovima.

Ispred nove kuće Denisa i njegove ćerke su sačekale drugarice iz Kulturno umetničkog društva „Abrašević”, a kada su ušli unutra nisu mogli da veruju da je sad to sve njihovo i da će imati sto na kojem će ručati i kupatilo u kojem će se okupati. Devojčice su dobile i svoju sobu, a Dajana i njene setsre iako pomalo zbunjene nije skrivala sreću:

– Sviđa mi se najviše krevet, igračke i kupatilo i osećam se veoma lepo i srećno. Sad ćemo imati gde da se okupamo i da operemo zube, moći će drugari da nam dolaze i biće nam mnogo lakše da i lepše i da spavamo, dobili smo udobne krevete i jastuke- kaže Dajana.

Njen otac Denis Nikolić zahvalio se svima koji su učestvovali u ovoj akciji i koji su im pomogli:

– Ovde u dvorištu ću sve raskrčiti i posejati travu, kupiću par prasića i živinu, a posejaću i neko povrće da imamo . U onoj kući gde smo živeli bilo je veoma loše i bukvalno sam čekao kad će nam plafon pasti na glavu.Sad je drugačije, svi su nam pomogli i konačno mogu da živim sa u miru sa svojom decom- rekao je Denis.

Da bi se ovako brzo kupila i renovirala kuća zaslužni su brojni humani ljudi koji su dobrovoljno dolazili i pomagali da bi se posao što pre završio, a zahvaljujući raznim sponzorima kuća je opremljena i novim nameštajem, veš mašinom, televizorom: i računarom. Jedan od kojih koji je na gradilištu proveo mnogo dana u poslednjih 5 meseci je i Vladimir Đapa iz Vladimirovca:

– Kuća je bila u veoma lošem stanju, krenuli smo u kompletno renoviranje od gipsanih ploča, električnih instalacija, krečenja.Uradili smo i nove delove fasade, saniran je krov i sve što smo mogli mi smo u najkraćem roku uradili kvalitetno i potrudili smo se da porodica bude zbrinuta pre zime- kaže majstor Vladimir.


Pored srećne porodice Nikolić zadovoljni su i u udruženju „Ognjište” , jer su ko ističe Slavko Radojčić učinili još jedno dobro delo:

-Ko to nije uradio, a verujem da većina jeste, ne može to ni da zna, ali našoj sreći nema kraja. Videti ta ozarena lica i zbunjena u neku ruku, jer još nisu svesni svega daje ti neku snagu i volju da nastaviš dalje da pomažeš. Mi smo svoje obećanje ispunili , a nije bilo lako, jer svi mi ovo radimo u svoje slobodno vreme i teško je obezbediti uvek dovoljno ljudi, ali najvažnije je da smo i ovog puta uspeli-kaže Slavko Radojčić, predsednik humanitarnog udruženja „Ognjište”

Nikolićima su stigli i prvi gosti , a devojčice su posetili i školski drugari koji sad imaju gde da dođu i da se zajedno igraju u toploj kući.

(Pančevac/G.J.)

SLAVKO RADOJIČIĆ: Nema lepšeg osećaja nego pomoći nekome! Pančevačko udruženje „Ognjište“ uručilo donaciju deci oboleloj od raka! FOTO

SVETSKI I OLIMPIJSKI ŠAMPION PODRŽAO HUMANITARNU AKCIJU Damir Mikec se pridružio Udruženju Ognjište u humanitarnom danu FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.