SRBIJA U MEČU ODLUKE PROTIV TURSKE UZ DVE PROMENE: Gudurić i Lučić umesto Jeremića i Dangubića

08:25

14.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sport Klub

Gudurić i Lučić će iz prvih 12 istisnuti Jeremića i Dangubića.

Košarkaši Srbije u odlučujućem meču u Beogradu dočekuju Tursku, u verovatno ključnoj utakmici u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naš tim u ovaj duel ulazi kao drugoplasirani u grupi I sa skorom 4-3, koliko ima i trećeplasirana Grčka. Letonija je prva sa učinkom 6-1 i ona se već plasirala na Mundobasket, a iza su Turska i Belgija sa skorom 3-4, te otpisana Velika Britanija sa 1-6.

Srbiji u ferbruaru slede dueli sa Grčkom u gostima i sa Velikom Britanijom kući, ali jasno je da je susret sa Turskom ključ svega. Naš tim je letos slavio u Istanbulu sa 79:72 i večerašnjom eventualnom pobedom bi definitivno bio ispred Turske, pa bi mu konkurenti bili Grci i Belgijanci. Podsetimo, uz Letoniju će se još dva tima iz ove grupe plasirati na šampionat sveta, koji će od 25. avgusta do 10. septembra sledeće godine zajedno organizovati Filipini, Japan i Indonezija.

Za razliku od utakmice protiv Velike Britanije u petak u Njukaslu, Srbija će večeras biti jača za dvojicu evroligaških igrača – Marka Gudurića iz Fenerbahčea i kapitena Vladimira Lučića iz Bajerna. Tu je trebalo da bude i Vasilije Micić iz Efesa, ali mu njegov trener Ergin Ataman, koji je ujedno i selektor Turske, nije dozvolio da igra.

Gudurić i Lučić će iz prvih 12 istisnuti Marka Jeremića i Nemanju Dangubića.

Srbija će na taj način Turskoj suprotstaviti sledeći sastav: Luka Mitrović, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Marko Jagodić Kuridža, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Uroš Trifunović, Dušan Ristić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Marko Gudurić i Vladimir Lučić.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.