KOŠARKAŠI PARTIZANA ZABELEŽILI SEDMU POBEDU U ABA LIGI: Split se držao do poluvremena, na kraju ubedljiva pobeda crno belih

08:32

21.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/ABA Liga j.t.d

Sigurna pobeda Partizana.

Pobeda Partizana u okviru 7. kola AdmiralBet ABA lige, ovoga puta na parketu „Beogradske arene“ bilo je 89:70.

Partizan je odigrao nešto slabije prvo poluvreme, dok je Split igrao odlično nošen odličnim rolama Dominika Mavre i Šenona Šortera.

Crno-beli su imali problema na startu da pronađu put do poena, a Split je pogađao, pa su posle dve trojke Šortera stigli do 6:12 kada je Željko Obradović na tajm-autu bio prilično ljut na Papapetrua i Madara.

Zaigrao je tada sjajno Danilo Anđušić, Partizanov trojkaš je radio ono što najbolje ume, očas posla stigao do 9 poena, a onda su crno-beli stigli i do pet poena prednosti na startu druge deonice.

Ipak, i tada je Split uspeo da se vrati, Mavra je pogađao, na drugoj strani je Smailagić imao veoma dobru rolu i nekako se ušlo u egal završnicu. Nije pomogao ni Ledej koji je odigrao veoma dobro u finišu poluvremena, Partizan je opet dozvolio protivniku seriu 5:0 preko Šortera, pa su izabranici Željka Obradovića imali samo poen viška pred nastavak susreta.

Nikako u prvom poluvremenu Partizan nije uspeo da se odlepi, a u drugom su opet imali solidnu poziciju, trojka Madara za 47:42, dobre odbrane Papapetrua i Lesora koji je, čini se, bio ključ Željka Obradovića. Posle njegovog ofanzivnog skoka Partizan je poveo sa 53:44 i čini se da je upravo tada prelomljen meč. Ubrzo je posle trojke Nanelija bila i dvocifrena prednost.

Sve je išlo kako treba po Partizan, a Splićani nisu izdržali tempo iz prvog poluvremena. Četiri poena Ledeja su donela i 19 poena viška, čini se da tada pobednik više nije dolazio u pitanje.

U poslednjoj četvrtini je viđeno odrađivanje posla, Partizan je rutinski ostvario pobedu. Smailagić se vratio u dobroj formi, dokazao je to večeras, a i Brodžijanski bi mogao da odradi veoma bitan posao tako što će Obradović odmoriti Lesora. recimo da je Francuz igrao svega 11 minuta, a da Pantera danas nije bilo u sastavu, dok je Egzum igrao oko 12 minuta.

Sedma pobeda u isto toliko mečeva, Partizan igra sve sigurnije kako sezona odmiče i čini se da su u ovom trenutku glavni favoriti za podizanje pehara na kraju sezone.

Ledej najefikasniji u Partizanu sa 14 postignutih poena, Naneli je dodao 13, po 11 su imali Trifunović i Anđušić, a Papapetru 10. Kod gostiju 23 poena Šortera i 18 poena Mavre.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.