TEHNIČKA ŠKOLA NABAVILA NOVE ORMANE ZA PRIPREMNU LABORATORIJU: Grad Pančevo izdvojio je 500 hiljada dinara! Najvažnija bezbednost dece, ali i kvalitetna nastava

09:27

23.11.2022

Podeli vest:

Foto: Grad Pančevo

Profesori i učenici Tehničke škole „23. maj” imaće ubuduće sigurnije uslove za rad i učenje: Grad Pančevo je obezbedio 500.000 dinara, a škola je kupila pet ormara za laboratoriju u koju se odlažu opasne materije korišćene u nastavi. Tako će 842 učenika, koji se obrazuju za deset profila, biti potpuno bezbedna, iako ni dosad nije bilo velikog rizika, i u boljim uslovima se posvetiti školovanju.
Resorna članica Gradskog veća mr Tatjana Božić podsetila je na to da Grad svake godine pomaže školama na razne načine kako bi one poboljšale kvalitet nastave, te da bi opremile kabinete. Objasnila je da je ove godine Grad opremio jedan kabinet Tehničke škole, kao i da je čelnicima Pančeva najvažnija bezbednost dece, mada se ulaže i u kvalitet nastave.

Foto: Grad Pančevo

Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Milenko Čučković naglasio je da Grad Pančevo sprovodi devet mera u okviru Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Dodao je:
– U okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Grad Pančevo je izdvojio 13,5 miliona dinara u ovoj godini za ovih devet mera. Jedna od mera je poboljšanje konkurentnosti srednjih škola putem opremanja kabineta. U Tehničkoj školi postoji laboratorija u kojoj se radi opasnim materijama, pa je bilo neophodno da je uredimo i opremimo ventilacionim uređajima, čime je bezbednost dece podignuta na najviši mogući nivo.
I Jasna Milićev, direktorka Tehničke škole „23. maj”, naglasila je da je obrazovna ustanova koju vodi na konkursu „Unapređenje konkurentnosti srednjih škola putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične i projektne nastave” obezbedila novac za najsavremenije ormare za skladištenje opasnih hemikalija i praškastih materija.

– Nabavljena oprema potpuno je u skladu sa savremenim standardima koji zadovoljavaju deo potreba za izvođenjem redovne, praktične i projektne nastave, a uz to su po školskom programu i u skladu sa Zakonom o hemikalijama. Do sada su se opasne i samozapaljive hemikalije, kao i praškaste materije, skladištile i čuvale iz bezbednosnih razloga izvan domašaja učenika, čime su oni bili uskraćeni da nauče kako se pravilno skladište hemikalije, kao i da upoznaju kompletan rad u savremenoj laboratoriji. Nabavkom ove opreme unapređen je obrazovni proces za sticanje kvalifikacija u područjima rada „hemija, nemetali i grafičarstvo” i „prerada hrane”, kao i u frizerskoj uslužnoj delatnosti – rekla je Jasna Milićev.
Ovako je zaštićena i radna sredina od opasnih isparenja, pošto kupljeni ormari poseduju specifične zaštitne ventilacione sisteme. Jedino što je još preostalo da se kupi jesu vatrootporni ormari.
S. T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.